Wednesday, March 27, 2013

ΓΡΑΜΜΑ- Σωστε τα Αρχαία λουτρά της ΚΥΘΝΟΥ



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ
ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ιβηριδος 9 Θεσσαλονίκη τκ 54 351
Τηλ 2310.905164  fax 2310.903721

Θεσσαλονίκη 20-3-2013

Προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής  και Πράσινου Ταμείου

Γραφείο Προέδρου Πράσινου Ταμείου

          Σε  συνέχεια της από 17-12-2012 επιστολής μας και της με αριθμό πρωτ. 00288/1-2-12013 άμεσης απάντησης της Υπηρεσίας σας στο μείζον πρόβλημα οικοπεδοποίησης του χώρου των Λουτρών  Δήμου Κύθνου, επανερχόμαστε όπως στην παραπάνω επιστολή  μας υπομνήσαμε.
Πράγματι  η ευαισθησία σας και το ενδιαφέρον  της Υπηρεσίας υπήρξαν  αρκούντως ικανοποιητικά.
Όμως επειδή οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής της ΚΥΘΝΟΥ είναι αγωνιώδεις προς όλες τις κατευθύνσεις  για να περισωθεί ο πανάρχαιος και παραδοσιακός οικισμός των Λουτρών από την οικοπεδοποίηση  του «ελεύθερου χώρου» τους πρέπει να παρέμβετε άμεσα στην διαδικασία καταστροφής που οσονούπω συντελείται.
Σημειώνουμε ότι ο χώρος του Ο.Τ. 29 στο εγκεκριμένο πολεοδομικό Διάταγμα χαρακτηρίζεται σαν «κοινόχρηστος» με εμβαδόν 6 περίπου στρεμμάτων.
Πρέπει να συνδράμετε οικονομικά στον Δήμο για να παραμείνει ο περιβάλλων χώρος των Πανάρχαιων Λουτρών ελεύθερος προς χρήση των Ελλήνων και Ξένων τουριστικών επισκεπτών  του Νησιού.
Κάθε ολιγωρία στο στενό και πιεστικό χρόνο που έχει να αντιδράσει ο Δήμος θα είναι αρνητική έως καταστροφική για τα φημισμένα Λουτρά του Νησιού.
Εμείς σαν Πανελλήνιος  Σύλλογος  που ενεργούμε ανιδιοτελώς για την ανάπτυξη της Πατρίδας μας στον τομέα του Θερμαλισμού και του  Ιαματικού  τουρισμού, επισημαίνουμε τα καλά και τις σωστές ενέργειες  προς την κατεύθυνση της   ανάπτυξης, όμως με μεγαλύτερη αντίδραση ενεργούμε σε κάθε παράληψη ή κωλυσιεργία που θα υπάρξει στην ευόδωση της αναπτυξιακής  προοπτικής της Χώρας μας.
Κύριε Πρόεδρε είμαστε βέβαιοι  για την αντίδραση και την συμπαράσταση της Υπηρεσίας του Πράσινου Ταμείου στο διαφαινόμενο  υπαρκτό κίνδυνο καταστροφής του Ελευθέρου Χώρου  των Λουτρών.


Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος



Ανέστης Αναστασιάδης

Ο Αντιπρόεδρος



Χρήστος Σιδηρόπουλος

Ο Γραμματέας



Αχχιλέας  Μεταλούλης



Υ.Γ. Το παρόν έγγραφο κοινοποιείται στον Δήμο Κύθνου Αρμόδιο Αντιδήμαρχο και Μ.Μ.Ε.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget