Friday, March 29, 2013

Κυπρος-Χάριζαν δάνεια σε πολιτικούς - Η «καυτή» λίστα των ονομάτων


Γράφει και σχολιάζει ο
ΟΜΗΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
Τράπεζες που έσυραν στον γκρεμό την κυπριακή οικονομία διέγραφαν συστηματικά δάνεια, τα οποία είχαν χορηγήσει σε κομματικά στελέχη και σε παράγοντες της δημόσιας διοίκησης. Η λίστα που δημοσιεύει σήμερα αποκλειστικά η εφημερίδα το "Εθνος"  έχει παραδοθεί ήδη στην Επιτροπή Θεσμών της κυπριακής Βουλής. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, πλέον αποτελεί μείζον πολιτικό ζήτημα, ηθικό αλλά και με προφανείς σοβαρότατες ποινικές διαστάσεις το εν λόγω θέμα, αλλά και η λίστα - φωτιά.
Ήδη έχουν παραδοθεί στην Επιτροπή Θεσμών της Κυπριακής Βουλή οι λίστες με τα ονόματα πολιτικών προσώπων από όλα τα κόμματα (εκτός ΕΔΕΚ και Οικολόγων) που πέτυχαν τη διαγραφή σημαντικών οφειλών τους από τις τράπεζες και θα πρέπει τώρα να αποδείξουν το πώς και το γιατί της ειδικής αυτής μεταχείρισης που είχαν από τα διορισμένα από την ίδια την πολιτική ηγεσία Διοικητικά Συμβούλια των Τραπεζών, ώστε να μην πλανάται η "οσμή" χρηματισμού των πολιτικών με την ταυτόχρονη κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος.
Οι λίστες αυτές αποτελούν την άκρη του νήματος για τη διερεύνηση του οργίου της ρεμούλας και της διαφθοράς, που συνέβαλε με δραματικό τρόπο στη σημερινή καταστροφή. Δείτε την λίστα...
Η λίστα που δημοσιεύει σήμερα το «Έθνος» έχει ήδη παραδοθεί στην Επιτροπή Θεσμών της Κυπριακής Βουλής.

<<Διαγραφές δανείων από την Τράπεζα Κύπρου:

- στην ξενοδοχειακή εταιρεία Τ.Η.Ε. (συνδέεται με το ΑΚΕΛ): δάνειο 2,8 εκατ. ευρώ
- στην Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία χαρίστηκε δάνειο 193.000 ευρώ
- στην εταιρεία Ν.Μ.G. (συνδέεται με κορυφαίο στέλεχος ΑΚΕΛ) χαρίστηκε δάνειο 11.000 ευρώ

- στον Π.Π., γνωστό πρώην βουλευτή του ΔΗΣΥ, διεγράφη δάνειο 101.000 ευρώ

- στην εταιρεία At.ltd. (συνδέεται με βουλευτή του ΔΗΣΥ) διεγράφη δάνειο 11.000 ευρώ

- στην εταιρεία Cy.Ind.Ltd, η οποία ανήκει σε αδελφό πρώην υπουργού του ΔΗΚΟ, διεγράφη δάνειο 1,28 εκατ. ευρώ

- στον Π.Γ., γιο πρώην υπουργού του ΑΚΕΛ, διεγράφη δάνειο 2.000 ευρώ

- στη Σοφ. Χ., πρώην βουλευτή του ΔΗΣΥ, διεγράφη δάνειο 26.000 ευρώ

- στον Ευ.Σ., πρώην βουλευτή του ΔΗΣΥ, διεγράφη δάνειο 16.000 ευρώ

- σε δήμαρχο του ΑΚΕΛ διεγράφη δάνειο 17.000 ευρώ

- στη Λ.Π., νύφη βουλευτή ΔΗΚΟ, διεγράφη δάνειο 330.000 ευρώ

- σε πρώην υπουργό, πρόεδρο κόμματος, στέλεχος του ΔΗΣΥ με εταιρεία, διεγράφη δάνειο 399.000 ευρώ.

Στην Ελληνική Τράπεζα:


- η εταιρεία T.Trading Co Ltd του Ν.Κ., βουλευτή μικρού κόμματος, από δάνειο 1.654.000€, τον Δεκέμβριο του 2008 διαγράφηκαν 543.000€.
Στη Λαϊκή Τράπεζα:

διαγραφή χρέους 39.000 € 2012 για τον Αρ.Γ. πρώην βουλευτή του ΑΚΕΛ

διαγραφή οφειλής του ύψους 71.000 € τον Ιούνιο του 2011 για τον Αν.Γ. πρώην βουλευτή του ΔΗΣΥ

54.000 € διαγράφηκαν από οφειλή του Σ.Χ., πρώην βουλευτή του ΔΗΣΥ (του είχε διαγραφεί χρέος και από την Κύπρου)

- εταιρεία όπου κορυφαίος Κύπριος πολιτικός διαθέτει το 51% των μετοχών της, εμφανίζεται να έχει κάνει συμφωνία για διαγραφή χρέους ύψους 5,8 εκατομμυρίων δολαρίων με την υποσημείωση πως η διαγραφή έχει υπολογιστεί για το 2014
- στην Π.Α., πρώην σύζυγο κορυφαίου υπηρεσιακού στελέχους του ΥΠΕΞ, Ν.Α., διαγράφηκε το 2010 οφειλή 18.500 €

- σε εταιρεία που ανήκει στον εν ενεργεία πρέσβη Π.Ν. διαγράφηκε το 2012 το ποσό των 14.000 €. 
>>
Με αφορμή την απάτη του Χρηματιστηρίου το 1999, υπό την τότε ιδιότητα μου ως Προέδρου του Συνδέσμου Επενδυτών, και αφού εξάντλησα κάθε ένδικο μέσο και διπλωματική γλώσσα και απέτυχα να πείσω την Δικαιοσύνη, τον Γενικό Εισαγγελέα και την πολιτική εξουσία να αποδοθεί δικαιοσύνη, άρχισα έναν ατέλειωτο πόλεμο μέσω διαδικτύου (Τα βρώμικα ΜΜΕ ποτέ δεν δίνουν πρόσβαση σε πολίτες που τολμούν) για να απαξιώσω και να εκθέσω την διεφθαρμένη δικαιοσύνη και το κομματικό κατεστημένο στα μάτια των πολιτών.
Θλίβουμε φοβερά για την σημερινή κατάντια της πατρίδας μου και σίγουρα δεν επιχαίρω που επαληθεύθηκα. Ο διορισμός από την κυβέρνηση Τριμελούς Ερευνητικής  Επιτροπής από τρείς πρώην δικαστές του ανωτάτου, χωρίς εξειδικευμένη πείρα και γνώση σε χρηματοοικονομικά θέματα, για να διερευνήσει δήθεν την οικονομική καταστροφή της Κύπρου αποτελεί στάχτη στα μάτια μας και τροχοδρομεί ακόμη ένα κουκούλωμα εγκλήματος. Και στο παρελθόν διορίστηκαν τέτοιες επιτροπές για να διερευνήσουν τα εγκλήματα του πραξικοπήματος, του ΧΑΚ, του αεροπορικού δυστυχήματος και της έκρηξης στο Μαρί, πού κατέληξαν; στον κάλαθο των αχρήστων κατέληξαν και όλοι αυτοί οι εγκληματίες του κατεστημένου αποθρασύνθηκαν και σήμερα μας έδωσαν την χαριστική βολή
Ξυπνάτε επί τέλους. Η ώρα της αλήθειας έφθασε και πρέπει να βγάλουμε όλοι την μάσκα αν πραγματικά αγαπάμε αυτόν τον τόπο και θέλουμε να τον σώσουμε. Αυτό που έκανε το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο σε βάρος αυτού του τόπου ισοδυναμεί με χειρίστου είδους εσχάτη προδοσία, και η δικαιοσύνη πλέον δεν μπορεί να αποδοθεί από την διεφθαρμένη και χειραγωγημένη Κυπριακή Δικαιοσύνη. Δικαιοσύνη μόνο από τους απελπισμένους και πτωχεύσαντες πολίτες μπορεί να προέλθει.Δεν χρειαζόμαστε πλέον την δικαιοσύνη να μας υποδείξει ποίοι μας πρόδωσαν και μας κατάκλεψαν, είναι όλοι γνώριμοι στους πολίτες. Μόνο αν οι πολίτες καταστούν άμεση και πραγματική απειλή για αυτούς τους τρισάθλιους, θα αναγκάσει όσους γλυτώσουν από το μένος τους να φύγουν από την Κύπρο. Όσοι δε τολμήσουν να παραμείνουν σε αυτόν τον τόπο, να είστε σίγουροι ότι δεν θα αποτολμήσουν να επαναλάβουν ποτέ τα εγκλήματα του παρελθόντος και του παρόντος. Αν δεν υπάρξει κάθαρση και παραδειγματική τιμωρία δεν σώζεται αυτός ο τόπος, και ας μην μου πεiκάποιος ότι εξωθώ τους πολίτες στην παρανομία, στην διάσωση της πατρίδας μου τους εξωθώ και τίποτα άλλο.
Όμηρος Αλεξάνδρου

1 comment:

  1. Σας συγχαίρω για το θάρρος και την αγωνιστικότητα σας σκεφτόμενος και προάγοντας το όφελος των αδύνατων, άσημων και αδικημένων συμπολιτών μας μεταξύ αυτών και εγώ και η οικογένεια μου. Χαιρετισμούς με συγκίνηση και αγωνιστικότητα!

    ReplyDelete

wibiya widget