Tuesday, March 19, 2013

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ :«Θα πληρώσω τους Ευρωπαίους με το ίδιο νόμισμα»



Δημήτρης Μαρκόπουλος στο Πρώτο ΘΕΜΑ 
Την εκτίμηση ότι η Βουλή θα απορρίψει το νομοσχέδιο για κούρεμα καταθέσεων εξέφρασε μιλώντας στη σουηδική τηλεόραση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Ο κ. Αναστασιάδης, ανέφερε ότι η Βουλή θα το απορρίψει γιατί το θεωρεί άδικο και επειδή πλήττει την οικονομία της χώρας γενικότερα.

Ερωτηθείς για το τι θα πράξει σε μια τέτοια περίπτωση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ανέφερε ότι η Κυβέρνηση έχει τα σχέδιά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αναστασιάδης πνέει μένεα κατά των Ευρωπαίων και κυρίως της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, φανερά ενοχλημένος τόσο με τις δηλώσεις Σόιμπλε όσο και με τη γενικότερη άκαμπτη θέση των Βρυξελλών ως προς το θέμα του κουρέματος των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες. 

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του Newmoney.gr ο κ. Αναστασιάδης σε συνάντηση που είχε σήμερα νωρίς το πρωί με συνεργάτες του μελετούσε ακόμα και το ενδεχόμενο να βγει ο ίδιος και να αποσύρει την κατάθεση ψήφισης του επίμαχου νομοσχεδίου,θέλοντας να απογυμνώσει την αντιπολίτευση από τα επιχειρήματά της περί «εθνικής μειοδοσίας». Την ίδια στιγμή ο κ. Αναστασιάδης – πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές– επεξεργάζεται σχέδιο β’ βασισμένο στην ιδέα του εσωτερικού δανεισμού από τους Κύπριους πολίτες και της χορήγησης δανείων από τρίτη χώρα ώστε να βρεθούν τα επίμαχα 5,8 δισ. ευρώ για τα οποία απαιτούν οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο κούρεμα των καταθέσεων. 

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Η  "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"
Ντάισελμπλουμ: διασφάλιση των καταθέσεων ως 100.000 ευρώ
Να είχε προειδοποιήσει την Μέρκελ, φέρεται ο Ν. Αναστασιάδης
Η Αθήνα περιμένει τη Λευκωσία για τις κυπριακές τράπεζες
Σόιμπλε: Όποιος επενδύει τα χρήματα του σε χώρες με λιγότερους φόρους πρέπει να αναλάβει ευθύνες
Ο Αλεξάντερ Ντάουνερ μεταξύ των καταθετών της Κύπρου
Ξεκίνησε η δίκη για το ναυάγιο του «Sea Diamond»
Δείτε ζωντανά την ενθρόνιση του Πάπα Φραγκίσκου
Ρέγκλινγκ: Χαλάρωση του σχεδίου διάσωσης θα ήταν σε βάρος της Κύπρου
Επίορκοι και κινητικότητα στο Δημόσιο στην ατζέντα του Μαξίμου
Σειρά βομβιστικών επιθέσεων στη Βαγδάτη


No comments:

Post a Comment

wibiya widget