Wednesday, February 13, 2013

OI KYΠΡΙΑΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ-Ν.Ζ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ


 
Λαβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση που υπογράφεται απο τον πρόεδρο της ΠΑΣΕΚΑ καθηγητή Κωστα Προκοπίου

Στις 8,9 και 10 Φεβρουαρίου έλαβαν μέρος στην Πέρθη τα ετήσια τακτικά Συνέδρια της Ομασπονδίας Κυπριακών Κοινοτήτων Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, της Παναυστραλιανής Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα καθώς και της Νεολαίας.

Η επίσημη έναρξη των Συνεδρίων έγινε στο Δημαρχείο της Πέρθης μετά από επίσημη πρόσκληση της Λόρδου Δημάρχου παρόντων πολλών επίσημων προσκεκλημένων, του Ύπατου Αρμοστή της Κ. Δημοκρατίας κυρίου Γιάννη Ιακώβου και του Προξένου κυρίου Ανδρέα Χατζηθεμιστού, της Γενικής Προξένου της Ελλάδας, του Συντονιστή του ΑΕΣ, των Προέδρων Ομοσπονδίας, ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Α. Νεολαίας και Φιλοξενούσας Κ. Κοινότητας και όλων των Συνέδρων.

Ήταν πολύ ενθαρρυντικό για τον αγώνα που διεξάγουμε να ακούσουμε ότι το Συμβούλιο της Δημαρχίας της Πέρθης γνωρίζει πολύ καλά την αδικία που έγινε και συνεχίζει να γίνεται εις βάρος του κυπριακού λαού και ότι θα συνεχίζει να υποστηρίζει και να συμπαραστέκεται στον αγώνα μας μέχρι την τελική δικαίωση.. Εκτός από την εκπρόσωπο του Συμβουλίου, μίλησε ο Ύπατος Αρμοστής, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο Πρόεδρος της ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Α. και ο Πρόεδρος της φιλοξενούσας Κ. Κοινότητας στον οποίο αξίζουν συγχαρητήρια γιατί συνεργάζεται με όλους τους παροικιακόυς μας οργανισμούς και διατηρεί το Κυπριακό στην επικαιρότητα και επηρεάζει θετικά και τον πολιτικό κόσμο της Δυτικής Αυστραλίας.

Το Σάββατο διεξήχθη το Συνέδριο της Ομοσπονδίας όπου συζητήθηκαν πολλά θέματα που αφορούν και επηρεάζουν τον Κύπριο μετανάστη, τις Κ. Κοινότητες, τους ηλικιωμένους μας και ιδιαίτερα τη βοήθεια προς τους νέους Κύπριους οικονομικούς μετανάστες. Συζητήθηκαν και λήφθηκαν αποφάσεις για την ελληνομάθεια με επίκεντρο πάντοτε τη Νεολαία μας, τη συμμετοχή της στις κοινωνικές, κοινοτικές και εθνικες δραστηριότητες της Παροικίας, τον κίνδυνο της αφομοίωσης και την προετοιμασία τους για την ανάληψη εκ μέρους τους των ηνίων των οργανισμών μας.

Με ευχαρίστηση ακούσανε τον Ύπατο Αρμοστή της Κ. Δημοκρατίας να μας μεταφέρει μήνυμα του Υπουργού Εσωτερικών της Κοινοπολιτειακής Κυβέρνησης της Αυστραλίας στην οποία επιβεβαιώνονται οι στενοί δεσμοί των δύο λαών και οι σχέσεις των δύο χωρών που ενισχύονται από τη σημαντική παρουσία Κυπρίων μεταναστών στην Αυστραλία ως και την παρουσία μεγάλου αριθμού Αυστραλών που διαμένουν στην Κύπρο πουσυνεισφέρουν στην ανάπτυξη του νησιού. Οι δεσμοί μας ενισχύονται επίσης από το γεγονός ότι είμαστε και δύο χώρες μέλη της Κοινοπολιτείας και από το γεγονός ότι η Αυστραλία υποστηρίζει συνεχώς την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΣΑ των Ηνωμένων Εθνών. Μας αναφέρει επίσης ότι η Αυστραλία συνεισφέρει με την παρουσία προσωπικού της Αυστραλιανής Κοινοπολιτειακής Αστυνομίας στην Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο από το 1964. Η Αυστραλία είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη συνεχή προσφορά στην Ειρηνευτική Δύναμη. Αναφέρει επίσης ότι μέχρι σήμερα υπηρέτησαν συνολικά 1574 μέλη της Κοινοπολιτειακής Αστυνομίας και ότι η υποστήριξη της Αυστραλίας στο έργο της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών παραμένει ένα σημαντικό μέρος της υποστήριξης της Αυστραλίας στην προσπάθεια για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού και ότι η Αυστραλιανή Αστυνομία θα συνεχίσει να συνεισφέρει στις συνεχιζόμενες προσπάθειες για Ειρήνη  

Στις εκλογές που ακολούθησαν έγινε πρόταση και δευτερώθηκε όπως το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Κυπριακών Κοινοτήτων Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας παραμείνει το ίδιο. Η πρόταση εγκρίθηκε και παραμένουν :

Πρόεδρος              Μιχάλης Χριστοδούλου.

Αντιπρόεδρος        Χρίστος Χριστοφόρου.

Γραμματέας          Χαράλαμπος Καπνουλλάς.

Ταμίας                   Μίκης Γιάλλουρος.

Την Κυριακή έγινε το Συνέδριο της ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Α. , ο Ύπατος Αρμοστής μίλησε για τις προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού, ο Πρόεδρος της ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Α. αναφέρθηκε στη δράση της καθώς και οι Πρόεδροι των Πολιτειακών Σ.Ε.Κ.Α. έκαναν τις δικές τους αναφορές για τη δράση τους.. Ακολούθησε συζήτηση και λήφθηκαν αποφάσεις για τη μελλοντική δράση τους. Συμφωνήθηκε όπως δοθεί έμφαση στην έμμεση διαφώτιση και την προαγωγή του εθνικού μας θέματος μέσω της παρουσίασης της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς, όπως με εκθέσεις, διαλέξεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις παρουσιάσεις αρχαιολογικών ευρημάτων κλπ.

Εγκρίθηκε επίσης ψήφισμα σε πολλούς αποδέκτες όπου υπενθυμίζεται σε όλους η κατάφορη αδικία εις βάρος του λαού μας, εκφράζεται η εκτίμηση μας στην Αυστραλία για την ανελλειπή της και συνεχή συμπαράστασηως επίσης και για τις θέσεις δικαίου που έχει, τη συνεχιζόμενη προσφορά της από το 1964 στην Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, και της ζητείται να μεταφέρει στην Τουρκία τώρα που είναι μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών το μήνυμα ότι προσμένει απ’ αυτήν να συμβάλει στην επίλυση του Κυπριακού σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του ΣΑ των Ηνωμένων Εθνών.

Πριν τη λήξη του Συνεδρίου της ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Α. η Νεολαία παρακάθισε στο Συνέδριο και έκανε εντύπωση η επιθυμία τους να συμμετέχουν ενεργά στον αγώνα για δικαίωση.

Τέλος διεξήχθηκαν εκλογές για την ανάδειξη του Προεδρείου της ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Α. Προτάθηκε όπως παραμείνουν οι ίδιοι στις θέσεις τους και εγκρίθηκε από την ολομέλεια και παραμένουν:

Πρόεδρος        Κωνσταντίνος Προκοπίου

Αντιπρόεδρος Ανδρέας Δημητρίου.

Γραμματέας   Χριστίνα Χαραλάμπους

Ταμίας            Μίκης Γιάλλουρος

Αναφέρω επίσης ότι η ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Α. ενισχύεται με την εκλογή δύο Συντονιστών για τις επαφές μας με τις Κυβερνήσεις και Αντιπολιτεύσεις και γενικά με όλους τους Πολιτικούς της Αυστραλίας. Εξελέγησαν οι κύριοι, Προκόπης Λούκα, Πρόεδρος της Σ.Ε.Κ.Α. Νότιας Αυστραλίας και Δημήτρης Δημοσθένους, Πρόεδρος της Κ. Κοινότητας Δυτικής Αυστραλίας.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς,

Κωνσταντίνος Προκοπίου,
Πρόεδρος ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Α.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΒΙΝΤΕΟ,ΜΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ


No comments:

Post a Comment

wibiya widget