Tuesday, February 19, 2013

Βιτρίνες,κήποι,ναοί,πάρκα,ανθρωποι.. εν Μελβούρνη

Όταν αρχίσαμε  την "ΕΦΗΜΕΡΙΣ" υποσχεθήκαμε πως θα σας παρουσιάζαμε τα πάντα απο τη Μελβούρνη και προπαντός τα έργα των Ελλήνων..Μετά απο 2 περίπου χρόνια ,μπορούμε να πούμε ότι τα καταφέραμε κάπως ,αλλά μενουν να γίνουν πολλά μιας και οι αναγνώστες μας διαρκώς αυξάνουν.. και πολλά θεματα παραμένουν ασχολίαστα.. Σας ευχαριστούμε πολύ και περιμένουμε πάντα τα νέα σας,τα σχόλιά σας,τη συμμετοχή σας. Σήμερα δείτε τί συνέλαβε ο φακός μας..
 Πάντα τη μόδα τη βρίσκουμε στις βιτρίνες των καταστημάτων του Καζίνου..
 Αυτά έχουν αυτη τη στιγμή και για τις φίλες μας  ίσως φανούν χρήσιμα..
 Η ζέστες των τελευταίων ημερών στη Μελβούρνη κοκκίνησαν τις ντομάτες των Ελλήνων στους περισσότερους κήπους..Ακόμα και ο Πέτρος με την Ειρήνη ,που τις φύτεψαν για..πλάκα απολαμβάνουν τωρα κάτι σαλάτες πολύ...δυνατων γευσεων..
Να και η σοδειά της ημέρας αο τον κήπο της Ειρήνης Οικονόμου..

Εκείνος που καμαρώνει πιο πολύ όμως του κήπου τα έργα του είναι ο παππούς της Φελιας, ο Βαγγέλης Γκουνής..
Και με το δίκιο του,αφού τα καρπούζια του θυμίζουν την ιστορική Οιχαλία Τρικάλων

-Να και το πεπονάκι μου που κάθε μέρα το ποτίζουμε με την εγγονή,λέει ο Βάγγος και είναι βέβαιος πως τον φετινό του κήπο δεν τον φτάνει κανείς άλλος στη Μελβούρνη, ούτε ο πολύ σπεσιαλίστας, Βασιλάκης Νταλούκας..

Την ώρα που στην Βυζαντινογραικία,αρνούνται και ένα μικρό εικόνισμα να στήσουν οι αλλοθρησκοι εργάτες,ή επιχειρηματίες δειτε  μερικούς απο τους επιβλητικούς ναούς που υψώνονται μόνο σε ένα δρόμο της Μελβούρνης στο SPRINGVALE RD., SPRINGVALE,

Απόψεις απο τον υπέροχο ναό των Ταυλανδών Μελβούρνης


Ναοί των μεταναστων του Βιετνάμ στη  Μελβούρνη
Και φυσικά ΄ολοι οι άνθρωποι μπορουν να ακούνε ραδιοφωνικές εκπομπές στη γλώσσα τους..(πάνω απο 150)να περπατούν και να αθλούνται
στα πάρκα και στα γήπεδα,
να ασκούνται με τα ρούχα και τα στολίδια που απαιτούν τα ήθη και εθιμά τους,να πάνε σε όποιο νοσοκομείο θέλουν χωρίς να φοβούνται τους συνανθρώπους..
Αυτά σκέπτονται και οι συμπατριωτες μας στη Μελβούρν, όταν ακούνε ότι η "Χρυσή Αυγή " θέλει να ανοίξει γραφεία στη Μελβούρνη.. Και τί θα μας λένε.. δηλαδή να κάνουμε καυγά να μας διώξει η Αυστραλία και να ρθούμε Ελλάδα να απολαμβάνουμε τα πατριωτικά του μιχαλολιάκου και του Κασιδιάρη..; Ο Ξένιος ΖΕΥΣ..ας ευλογεί και ας σώζει όλα τα "αστροσκονάκια" μή εξαιρουμένων και αυτων που νομίζουν ότι η κασσίδα τους ειναι καλλίτερη των άλλων!!!

-Άντε τώρα να το βλέπεις και πρωτοσέλιδο ότι θα ..δώσουν ψήφο στους ομογενείς οι την Δανιμαρκίαν ρημάξαντες εκλεκτοί του λαού μας.!!.Με ξαφνιάζει η αθωότητα (ή πονηριά ή προπαγάνδα;) του συντάκτη αυτού του κειμένου που παρ ότι κάποιας ηλικίας  ,κάνει πως ακούει πρώτη φορά την... είδηση..

Δεν είναι πολιτικός ο κ.Άγγελος αλλά ένα γρήγορο λόγο δεν θα είχε καμμια αντίρρηση να "τραβήξει" στον Τρικαλινό φίλο του ..

Εμεις στο χωριό τις λέμε ρόκες..Αλλά η σαλάτα "ρόκα" που εμφανίστηκε τα τελευταια χρόνια μας υποχρεώνει να τα λέμε ..καλαμπόκια. Ναι οι τρεις λεβέντες ψήνου ..ρόκες για τους πανηγυριώτες του Κόμπουργκ..
Ηρακλής .. αποχαιρετιστήριο στα σκαλοπάτια του φίλου του..

Χρόνια περίμενε να δοκιμάσει τους καρπούς της κληματαριάς του ο φίλος μας .Και τελικά  επιθυμία του εισακούσθηκε απο τη φύση και τη "ΓΑΙΑ ΜΗΤΗΡ"..Την ημέρα που παρέδινε το κλειδί στο νέο ιδιοκτήτη,για να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη,απόλαυσε  και τις πεντανόστιμες ρώγες του σταφυλιού που του θύμισαν την κληματαριά των παιδικών του χρόνων, που απο χρόνια πολλά δεν υπάρχει πια.. Τι παράξενα παιχνίδια παιζει κι αυτη η ζωή!!!

ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΚΟΡΤΣΕΖΖΕ, ..Τρεις ώρες στη Μελβούρνη,τουρίστας ,δάσκαλος απο τη Χιλή και τον εντυπωσίασε το κόκκινο εναέριο κτισμα..στο Λόνσταλ στρητ..

Για να προφυλλάξει τα σταφύλια απο τα πεινασμένα πουλιά ο φίλος μας Πήτερ σκαρφίστηκε τις χαρτοσακκούλες.

Κι όπως διαπιστώσαμε μεχρι στιγμής τα κατάφερε..
Ηλιοβασίλεμμα στο Έλγουντ κι ο  Γιώργος ετοιμάζεται για την επιστροφή στα του οίκου του, μετα απο ένα απολαυστικότατο Μελβουρνιώτικο απογευματινό μπάνιο..
Κοντά στη λίμνη Έντουαρτ,του Ρέζερβορ..Τί άραγε ...ψάρεψε το μαυρομώβ ψαροπούλι;

No comments:

Post a Comment

wibiya widget