Friday, February 15, 2013

ΣΟΚ απο τον χαμό του του Δ. Άννινου και στη Μελβουρνη. Προχτες ανέλαβε πρέσβης,χθες πέθανε στο Μεξικό..

 Ο Δ.Αννινος (αριστερα) σε μια πρόσφατη επίσκεψή του στη Μελβούρνη,
             με τον φίλο του Γιωργο Αβτζόγλου


Συγκλονισμένος ο γυιός του που σπουδάζει

στη Μελβούρνη  και οι πολλοί φίλοι του !!!


Ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Μεξικό, Δημήτριος Άννινος, κατέληξε σε νοσοκομείο της πόλης του Μεξικού ύστερα από ρήξη ανευρύσματος αορτής, σήμερα-Παρασκευή. Το γεγονός ότι ο πρέσβης Άννινος την Πέμπτη επέδωσε τα διαπιστευτήριά του και μία ημέρα μετά απεβίωσε συγκλονίζει...

Περισσότερο συκλονισμένος ο υιός του Παναγιώτης που σπουδάζει στη Μελβούρνη και αναχωρεί απόψε για την Αθήνα και οι πάρα πολλοί φίλοι του που τον γνώριζαν όσο υπηρετούσε στην πόλη μας σαν γενικός πρόξενος και έχαιρε μεγάλης εκτίμησης.

Ο Δημήτριος Άννινος υπήρξε ένας διακεκριμένος διπλωμάτης καριέρας και διετέλεσε μεταξύ άλλων Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη και τη Σαγκάη, καθώς και Πρέσβης της Ελλάδας στη Νέα Ζηλανδία. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, προώθησε σημαντικά τα συμφέροντα της Ελλάδας και του Απόδημου Ελληνισμού και διακρίθηκε για το ήθος, την ευσυνειδησία και την αγάπη του για την πατρίδα.

Ο χαμός του αποτελεί μεγάλη απώλεια για τη Διπλωματική Υπηρεσία της χώρας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, από την Άγκυρα, επικοινώνησε με την σύζυγο του εκλιπόντος και της εξέφρασε την συντριβή και την συμπαράστασή του για τον αδόκητο χαμό του αγαπητού του φίλου και συνεργάτη.

Η ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και όλοι οι συνάδελφοι, εξέφραζαν τα θερμά συλλυπητήριά τους προς τους οικείους του.

Η "Εφημερίς " διαβάζονταν αρκετα απο τον Δημήτρη Άννινο όσο βρίσκονταν στη Νεα Ζλανδία και σε όποιο άλλο μέρος του κόσμου και σε ένα απο τα τελευταια του ταξίδια στη Μελβούρνη είχε υποσχεθει στο συνεργάτη μας Δ.Παπαγεωργίου ότι θα άρχιζε τ α απομνμονεύματά του απο τις αρχές που εισήλθε στην Ελληνικη΄διπλωματία.
αλλά........
Ένας απο τους καλούς φίλους του πρόωρα αποθανόντως  Έλληνα διπλωμάτη ήταν ο γνωστός επιχειρηματίας Γιώργος Αβτζόγλου ο οποίος ήταν καταβεβλημένος όταν μας τηλεφώνησε σήμερα το πρωί για να μας αναγγείλει το θλιβερό μαντάτο.. "Χάσαμε, είπε ένα απο τα καλλίτερα παλλκάρια και έναν απο τους καλύτερους διπλωμάτες τς πατρίδας μας..

Τα συλλυπητήριά μας στη χήρα συζυγό του  σύζυγό του κ.Φρόλυ,στα παιδιά τους και σε όλους τους συγγενείς και φίλους του..."

Διαβάστε αργότερα  αφιέρωμα στον ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΝΙΝΟ. 

No comments:

Post a Comment

wibiya widget