Friday, November 23, 2012

Αυτοκτόνησε 15χρονος λόγω χλεύης επειδή ήταν ομοφυλόφιλος


Οργή και θλίψη για την αυτοκτονία 15χρονου στην Ιταλία λόγω "επιθέσεων" επειδή ήταν ομοφυλόφιλος. Κύμα διαμαρτυριών ενάντια στην ομοφοβία
Επί ένα χρόνο 15χρονος δεχόταν το χλευασμό στο σχολείο, τη γειτονιά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επειδή ήταν ομοφυλόφιλος. Τελικά έβαλε τέλος στη ζωή του και η πράξη του προκάλεσε κύμα διαμαρτυριών κατά της ομοφοβίας.
Τώρα, οι αρχές της Ιταλίας εξετάζουν τα μηνύματα στο facebook και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να αποδώσουν ευθύνης υποκίνησης σε αυτοκτονία.
Η ιστορία έχει ως εξής:
Ο 15χρονος τον τελευταίο χρόνο ζούσε το δικό του δράμα. Τη διαπόμπευση στο σχολείο, αλλά και στα κοινωνικά δίκτυα. Μάλιστα, στο facebook είχε δημιουργηθεί σελίδα με τίτλο "Το αγόρι με το ροζ παντελόνι", η οποία περιείχε χλευαστικά σχόλια και φωτογραφίες του Αντρέα αλλά και παραποιημένες μέσω Photoshop.
Ο Αντρέα συνήθιζε να φορά γυναικεία ρούχα και να βάφει τα νύχια του.
Την περασμένη Τετάρτη κρεμάστηκε μπροστά στα μάτια του μικρού του αδελφού.
Η αυτοκτονία αυτή έφερε στο προσκήνιο την έλλειψη σεβασμού στη διαφορετικότητα.
Ιταλοί με κεριά στα χέρια, βγήκαν στους δρόμους φωνάζοντας "ντροπή" και ζήτησαν νομοθεσία κατά της ομοφοβίας. "Αν όχι τώρα, πότε;" ρωτούν.
Μια μεγάλη εκστρατεία με σύνθημα "Φοράω ροζ παντελόνι" γεννήθηκε στο διαδίκτυο.
Στο hashtag στο twitter με το όνομα #portoipantalonirosa, αναρτώνται αμέτρητα σχόλια συμπαράστασης και καταδίκης της ομοφοβίας.
Ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο εκφράζει βαθύ προβληματισμό "για τις συνεχιζόμενες απαράδεκτες ομοφοβικές συμπεριφορές που θίγουν τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια του ατόμου"
news247 Νοέμβριος 24 2012 00:02

No comments:

Post a Comment

wibiya widget