Sunday, October 28, 2012

Ελεύθερος ο Κ. Βαξεβάνης με εντολή εισαγγελέα- Δείτε ΦΩΤΟ- “Υπόδικοι θα έπρεπε να είναι Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου”- Bίντεο με τις δηλώσεις του


 Ηχητικό ντοκουμέντο από τη σύλληψή του
- Οδηγείται αύριο στο αυτόφωρο
- Διαβάστε τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει
- Τι είπε σε δηλώσεις του βγαίνοντας απο την Ευελπίδων 
- Η σύλληψη έγινε σε σπίτι φίλων του στα βόρεια προάστια
- Δείτε τι έγραψε ο ίδιος στο λογαριασμό του στο Twitter
- ΣΥΡΙΖΑ: "Ακραία πράξη πολιτικής σκοπιμότητας"
- ΚΚΕ: "Προκλητική η ποινική δίωξη"

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης που συνελήφθη το πρωί σε σπίτι φίλων του στα Βόρεια Προάστια. Μία ώρα αργότερα αφέθηκε ελεύθερος για να οδηγηθεί εκ νέου αύριο στο αυτόφωρο.


Βγαίνοντας απο το γραφείο του εισαγγελέα σε δηλώσεις του είπε μεταξύ άλλων: “Αυτή τη στιγμή έπρεπε να είναι υπόδικοι Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου γιατί έχουν πάρει μία λίστα, την έχουν αποκρύψει, έχουν κάνει παράβαση καθήκοντος, έχουν επεξεργαστεί προσωπικά δεδομένα ανθρώπων, έχουν υποθάλψει εγκληματία και δεν έχουν δώσει τη δυνατότητα στο ελληνικό κράτος να βρει την άκρη”. Και συνέχισε "ενω θα ψηφίσουν μέτρα για να πάρουν 100 ευρώ παραπάνω από τη συνταξη της γιαγιάς στο τελευταίο χωριό της Ελλάδας, την ίδια ωρα κρύβουν μία λίστα με πιθανούς φοροφυγάδες”.

Ο κ. Βαξεβάνης κατά την έξοδό του καταχειροκροτήθηκε απο κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για συμπαράσταση.



Ο συνήγορος του Κώστα Βαξεβάνη, Βασίλης Καπερνάρος ανέφερε ότι η Εισαγγελία δεν συγκινήθηκε όταν μεγάλη εφημερίδα δημοσιοποίησε φορολογικά στοιχεία καλλιτεχνών ούτε όταν γνωστό ενημερωτικό πόρταλ δημοσιοποίησε ονόματα της λίστας πολιτικών που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ.


  
Ο εισαγγελέας τού άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για παραβίαση προσωπικών δεδομένων που, σύμφωνα με την κατηγορία, συνίσταται στην επεξεργασία και προβολή προσωπικών δεδομένων πολιτών.



Ο δημοσιογράφος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας, παρουσία εισαγγελέα. Είχε προηγηθεί η εισαγγελική εντολή για τη σύλληψή του μετά τη δημοσίευση των ονομάτων της "λίστας Λαγκάρντ" στο περιοδικό του HOT DOC. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση "Κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, διενεργούνται έρευνες από την Ελληνική Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του εκδότη του περιοδικού HOTDOC, όπου δημοσιεύονται ονόματα της Λίστας Λαγκάρντ".



Τη σύλληψή του ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.






Η σύλληψή του έγινε την ώρα που ο δημοσιογράφος έδινε τηλεφωνική συνέντευξη στο ραδισταθμό "Στο κόκκινο". Ακούστε τι είπε λίγο μετά τη 13.00 στο NewsIt ο Κώστας Βαξεβάνης...



Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο


Νωρίτερα, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα ο Κώστας Βαξεβάνης έκανε λόγο για πρωτοφανή κινητοποίηση και για “παραθεσμική λειτουργία”. “Γυρνάμε στο 1940 μέσα από πρωτοφανείς αποφάσεις κάποιων” λέει χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο 



Σε ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τη σύλληψη του δημοσιογράφου "ακραία πράξη πολιτικής σκοπιμότητας με ανήχυσο πολιτικό περίβλημα". "Συνιστά πρόκληση προς την ελληνική κοινωνία, οι πολιτικοί υπεύθυνοι της συγκάλυψης και της διαφθοράς να απολαμβάνουν της νομικής ασυλίας, την ίδια στιγμή που οι δημοσιογράφοι που υπηρετούν και εκφράζουν, μέσα από τη δουλειά τους, την ανάγκη της διαφάνειας και της αποκάλυψης, αντιμετωπίζονται ως επικίνδυνοι εγκληματίες. Πρόκειται για άλλο ένα σημάδι έκπτωσης της λειτουργίας της δημοκρατίας στην Ελλάδα του μνημονίου" τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Απαράδεκτη και προκλητική» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ την ποινική δίωξη του δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη για δημοσιοποίηση λίστας που φέρεται να είναι η λίστα Λαγκάρντ.
«Η κυβέρνηση διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλο. Να σταματήσει τώρα η κοροϊδία και ο εμπαιγμός του λαού (με τις λίστες), από αυτούς που τις κρύβουν, τις χάνουν ή τις χρησιμοποιούν ανάλογα με τις πολιτικές και οικονομικές σκοπιμότητές τους» τονίζεται στο σχετικό σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του κόμματος.

«Το οικονομικό σύστημα και οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις δε θέλουν να μάθει ο λαός την αλήθεια και έχουν συμφέρον να τον αποπροσανατολίζουν και να τον κοροϊδεύουν», επισημαίνει το ΚΚΕ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ 

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ EUROKINISSI


Διαβάστε
Τι λέει ο Κ. Βαξεβάνης για το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του - Ποιοι είδαν το όνομά τους στη “λίστα Λαγκάρντ” κι αντιδρούν 

ΝewsIt

No comments:

Post a Comment

wibiya widget