Monday, September 24, 2012

Επεισόδια μεταξύ μουσουλμάνων διαδηλωτών και ΜΑΤ

24/9/2012 5:57:00 πμ

Επιχείρηση εκκένωσης της πλατείας Ομονοίας για την απομάκρυνση των συγκεντρωμένων μουσουλμάνων διαδηλωτών πραγματοποίησαν το απόγευμα της Κυριακής οι αστυνομικές δυνάμεις. Ομάδες μουσουλμάνων προχώρησαν σε καταστροφές περιπτέρων και προθηκών καταστημάτων. Λίγο μετά τις έξι το απόγευμα, η κυκλοφορία άρχισε να αποκαθίσταται σταδιακά. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε σαράντα προσαγωγές.  







Νωρίτερα, επεισόδια σημειώθηκαν και επί της οδού Σταδίου, καθώς ομάδα 500 - 600 μουσουλμάνων που είχαν συγκεντρωθεί για να διαδηλώσουν κατά της ταινίας που προβάλλεται στις ΗΠΑ και έχει ως θέμα τον προφήτη Μωάμεθ, προσπάθησε να πραγματοποιήσει πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία και ανακόπηκε από διμοιρία των ΜΑΤ.





Υπήρξε ρίψη δακρυγόνων και άλλων χημικών εκ μέρους των αστυνομικών δυνάμεων ενώ με ρίψεις αντικειμένων απάντησαν και οι μουσουλμάνοι. Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στους γύρω δρόμους ήταν ισχυρή και το κέντρο της Αθήνας παρέμεινε για αρκετή ώρα κλειστό (Σταδίου, δρόμοι πέριξ πλ. Ομονοίας καθώς και ο σταθμός Μ. Μουσικής του Μετρό).



Την εμφάνισή τους στην Οδό Σταδίου έκαναν και τα ειδικά οχήματα της Αστυνομίας που εκτοξεύουν νερό, όπως κατέγραψε σε βίντεο το enikos.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget