Monday, August 27, 2012

"Στοπ στο σεξ για να σταματήσει ο πόλεμος". Nέα Λυσιστράτη στη Δ.Αφρική!

`Στοπ στο σεξ για να σταματήσει ο πόλεμος`.Σύγγχρονη Λυσιστράτη στη Δ.Αφρική!

Μοντέρνα Λυσιστράτη στην Δυτική Αφρική. Η ...γνωστή Λυσιστράτη έπεισε τις γυναίκες στην αρχαία Ελλάδα να αρνηθούν τα σεξουαλικά προνόμια από τους συζύγους και τους εραστές τους, ως μέσο για να τους υποχρεώσουν να σταματήσουν τον πόλεμο και διαπραγματευτούν για την ειρήνη.

Μέ όπλο τις τακτικές της Λυσιστράτης η αντιπολίτευση του Τόγκο στη Δυτική Αφρική καλεί τις κατοίκους να κηρύξουν από σήμερα τη Δευτέρα εβδομαδιαία απεργία από το σεξ με διπλό στόχο: την απελευθέρωση των ακτιβιστών της αντιπολίτευσης και την αποχώρηση από την εξουσία των μελών της οικογένειας Εϊγιαντέμα, η οποία κυβερνά τη χώρα ήδη επί 40 χρόνια!

Αρνούμενες στους άνδρες το σεξ οι γυναίκες σκοπεύουν να υποστηρίξουν την καμπάνια οι οποίοι συνελήφθησαν κατά τις πρόσφατες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. Η ηγέτης της αντιπολίτευσης Ιζαμπέλ Αμενγκάβι κάλεσε τις γυναίκες, όπως ακριβώς είπε, «να κλείσουν για μία εβδομάδα τις πύλες της πατρίδας στους άνδρες». 

Την ίδια μέθοδο, αυτή της... αποχής από το σεξ, εφάρμοσαν πέρυσι στο Βέλγιο για να ...αποκτήσουν κυβέρνηση, καθώς επό ένα χρόνο δεν ε'ιχαν καταφέρει να σχηματίσουν κυβέρνηση! Τότε τη πρόταση δεν κατέθεσε ένα τυχαίο πρόσωπο αλλά μια βουλευτίνα: η κ. Μαρλέν Τέμερμαν των φλαμανδών σοσιαλιστών, που τυγχάνει και γυναικολόγος στο Βέλγιο. Είδαν και απόειδαν οι άνθρωποι και άρχισαν να πέφτουν στο ...τραπέζι εξαιρετικά ριζοσπαστικές προτάσεις για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. 

Η βουλευτής είχε τότε προτείνει σε όλες τις γυναίκες του Βελγίου «αποχή από το σεξ μέχρι το σχηματισμό κυβέρνησης» ως ένα «ακραίο μέσο άσκησης πίεσης» στους πολιτικούς που διαπραγματεύονται για το θέμα. «Είναι το έσχατο όπλο», δήλωσε στην εφημερίδα Le Soir η κ. Μαρλέν Τέμερμαν, καλώντας κυρίως τις συζύγους των πολιτικών που διαπραγματεύονται για το σχηματισμό κυβέρνησης «να απέχουν από το σεξ, με την ελπίδα ότι έτσι θα επισπευστούν κάποια πράγματα», είπε άν και πρόσθεσε ότι έβρισκε την όλη εκστρατεία άκρως... διασκεδαστική. 

Στη συνέντευξή της, η κ. Τέμερμαν εξομολογήθηκε ότι την ιδέα δεν την έκλεψε από τη... Λυσιστράτη, αλλά της δημιουργήθηκε σε ένα ταξίδι της στην Κένυα. 

Όπως έμαθε, πριν από 3 χρόνια, ότι η Κένυα παρέμενε ακυβέρνητη και όλος ο κόσμος είχε κουραστεί, οι Κενυάτισες ανακοίνωσαν την αποχή από το σεξ, με αποτέλεσμα ένα μήνα μετά η χώρα να αποκτήσει κυβέρνηση.

Πέρυσι πάλι οι γυναίκες μιας κοινότητας στις νότιες Φιλιππίνες έφεραν την ειρήνη στο χωριό τους απειλώντας ότι θα κάνουν "σεξουαλική απεργία" εάν οι άνδρες τους συνέχιζαν τις συγκρούσεις και τις αψιμαχίες. Η απειλή των γυναικών του χωριού Νταντό, στο νησί Μιντανάο, οδήγησε στον τερματισμό της έντασης και έφερε μια σχετική ευημερία στις 102 οικογένειες που ζουν στην κοινότητα, σε μια περιοχή όπου βασίλευε η αναρχία, όπως δήλωσε ο Ρίκο Σαλσέντο, ο τοπικός εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.
Απο το OnAl;ert.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget