Thursday, August 30, 2012

Δεσπότης κλέβει τη ...ντομάτα του παππά!!!



Το ότι τους αρέσει η..."Πάρω" είναι τοις πάσι...γνωστό!!!
Αλλά το να σχεδιάζουν  ολόκληρες στρατηγικές  πως να αρπάξουν και να τσεπώσουν τη ντομάτα του φτωχού... αυτο ούτε να το φανταστω τολμούσα.
Κι όμως... γνωστός δεσπότης της Αυστραλίας που σε κάθε επίσκεψη σε εκκλησία  αποζημιώνεται με μερικές κατοσταριές δολλάρια,περα απο το μισθό του,επισκέφθηκε μια μέρα,πριν καιρό,και το χωλλ εκκλησίας που συχνά ο παππάς και κάποιοι φίλοι του παιζανε" κανένα χαρτάκι έτσι για το καλό.."
Ο δεσπότης δεν είδε χαρτιά τράπουλας  στο τραπέζι γιατί τα ..σαίνια ,μόλις τον είδαν να έρχεται τα μάζεψαν,, αλλά μπάνισε στο παράθυρο της κουζίνας μια ντομάτα ,την πρωτη που είχε κόψει ο παπάς και την πόθησε πολύ..
Και μόνο απο τα μάτια του δεσπότη ο παπάς κατάλαβε ότι ο ..σεβασμιώτατος  ήταν έτοιμος να τη βουτήξη..
Κι έτσι έγινε...
Σε δευτερόλεπτα και χωρίς να τον πάρει είδηση κανένας ..η ντομάτα ειχε κάνει φτερα...!!
Ο παππάς τρέχει κατ ευθείαν στο δεσπότη  που άνοιξε πόρτα και βήμα να εξαφανιστεί γρήγορα.. και του λέει με αυστηρό ύφος ‘‘τη ντομάτα μου...‘‘
Στην αδιαφορία του Δεσπότη ο παπάς ορμαει ...τον ακινητοποιεί και φωνάζει
 ‘‘...ΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΔΕΣΠΟΤΑ..δεν θα μου τη φας..‘‘και χωρίς να περιμένει φωνάζει το φίλο του που ήταν εκεί,να βάλει το χέρι στην τσέπη του δεπότη και να πάρει πίσω τον πρώτο ιδρώτα του Παπά,,
'Έψαξα βαθεια  λέει ο Φωτης και βρήκα τη ντομάτα λίγο πριν ακομπήσει στο χώμα..σχεδόν ένα μέτρο τσέπη είχε ο μουρντάρης..
Όταν την έβγαλα και την έδωσα στον παπά, ο σεβασμιώτατος προσπάθησε να δικαιολογηθεί  και είπε γελώντας....‘‘πλάκα έκανα‘‘!!!

No comments:

Post a Comment

wibiya widget