Saturday, July 21, 2012

ΕΚΤ¨-Από την αλληλεγγύη στον εκβιασμό....


Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Tράπεζας να διακόψει την παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες με αντάλλαγμα τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, αποτελεί ένα ακόμα δείγμα των αφόρητων πιέσεων των δανειστών μας προς την κυβέρνηση. Ουσιαστικά, με την απόφαση αυτή, η ΕΚΤ βάζει φραγμό στις τράπεζες να αγοράζουν έντοκα γραμμάτια του δημοσίου, επιτείνοντας τον στραγγαλισμό της οικονομίας. 

Με πρόσχημα ότι η τρόικα,γράφει ΤΟ ΒΗΜΑ, δεν έχει προχωρήσει στον έλεγχο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας με το δεύτερο μνημόνιο, οι δανειστές μας στέλνουν ένα επώδυνο μήνυμα στην κυβέρνηση να προχωρήσει στις περικοπές δαπανών και στις μειώσεις που απαιτούν. Την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές για τις δικές τους αστοχίες, για το αδιέξοδο στο οποίο σπρώχνουν όλο τον ευρωπαϊκό νότο με τα διαρκή ημίμετρα που προωθούν, αυτοί επιμένουν σε μια ατελέσφορη πολιτική που επιτείνει και βαθαίνει την κρίση.

Δεν τους έφτανε δηλαδή το μπλοκάρισμα της επόμενης δόσης της δανειακής σύμβασης, που έχει ήδη δημιουργήσει ασφυξία στη λειτουργία του κράτους, έρχονται τώρα να πετσοκόψουν και τη ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα για να εξαναγκάσουν προφανώς την κυβέρνηση να υποκύψει εδώ και τώρα στις πιέσεις τους για νέα μέτρα.

Αντί δηλαδή για την περιβόητη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, έχουμε για μια φορά ακόμα έναν απροκάλυπτο εκβιασμό για να ικανοποιηθούν η κυρία Μέρκελ και οι σκληροί σύμμαχοί της... Αδιαφορώντας προφανώς για το ότι με τις μεθόδους αυτές, όχι μόνο δεν πετυχαίνουν το αποτέλεσμα το οποίο υποτίθεται θέλουν, αλλά βυθίζουν σε ακόμα πιο βαθιά κρίση έναν ολόκληρο λαό που δυο χρόνια τώρα έχει υποστεί βαρύτατες θυσίες.

Αν δεν θέλουν να καταλάβουν τι συμβαίνει στην Ελλάδα, ας κοιτάξουν γύρω τους για να δουν την κατάσταση στην Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία μήπως και συνειδητοποιήσουν πού οδηγούν την Ευρώπη..

No comments:

Post a Comment

wibiya widget