Friday, July 20, 2012

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση Ισραήλ - Ιράν


ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ - ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ Δημοσιεύθηκε στο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ  21-7-12

ΣΟΦΙΑ.--
Οι σοροί των θυμάτων από την επίθεση αυτοκτονίας με στόχο Ισραηλινούς τουρίστες στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας έφθασαν χτες τα ξημερώματα στο Τελ Αβίβ, ενώ προηγούμενα είχαν φτάσει στο Ισραήλ και οι τουρίστες που δεν είχαν τραυματιστεί, διακόπτοντας τις προγραμματισμένες τους διακοπές.
Συνολικά επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν (πέντε Ισραηλινοί τουρίστες, ανάμεσα στους οποίους και μία έγκυος, ο Βούλγαρος οδηγός και ο βομβιστής αυτοκτονίας) από την έκρηξη σε σταθμευμένο λεωφορείο στο αεροδρόμιο «Σαράφοβο» της πόλης Μπουργκάς, το οποίο μετέφερε Ισραηλινούς τουρίστες στη Μαύρη Θάλασσα. Οι βουλγαρικές αρχές έχουν δώσει στη δημοσιότητα πληροφορίες για το φερόμενο βομβιστή, ο οποίος είναι άνδρας περίπου 36 ετών, που κατείχε πλαστή άδεια οδήγησης του Μίσιγκαν των ΗΠΑ και βρισκόταν στη Βουλγαρία 4-7 ημέρες.
Ιράν: «Γελοίες» οι κατηγορίες του Ισραήλ για την επίθεση καμικάζι στην Βουλγαρία
Η αντιπαράθεση ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν συνεχίζεται καθώς το Τελ Αβίβ συνεχίζει να καταγγέλλει πως η Τεχεράνη και η «Χεζμπολάχ» βρίσκονται πίσω από την επίθεση. Το «Ασοσιέιτεντ Πρες» μετέδωσε δηλώσεις Αμερικανού αξιωματούχου, που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, ο οποίος κατέδειξε τη «Χεζμπολάχ» ως υπεύθυνη. Επισήμως, ο Λευκός Οίκος έχει υπογραμμίσει πως οι ΗΠΑ διατηρούν τους στενούς δεσμούς τους με το Ισραήλ. «Είναι ώρα να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσουμε το Ισραήλ», ανέφερε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα σε προεκλογική του συγκέντρωση, χωρίς όμως να κατονομάζει το Ιράν ως αυτουργό της επίθεσης.
Πάντως εντός Ισραήλ πολύ χαμηλό είναι το ποσοστό υποστήριξης μιας ενδεχόμενης μονομερούς ισραηλινής επίθεσης κατά του Ιράν, σύμφωνα με έρευνα για λογαριασμό της εφημερίδας «Μααρίβ». Σύμφωνα με αυτήν, το 29% των Ισραηλινών τάσσεται ενάντια σε μια ισραηλινή επίθεση κατά του Ιράν, όπως και αν αυτή αποφασιστεί, ακόμη και αν εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης επέμβασης. Το 26% δηλώνει ότι θα στήριζε μια ισραηλινή επίθεση στο Ιράν αλλά μόνο στην περίπτωση που υπήρχε πλήρης κάλυψη τουλάχιστον από τις ΗΠΑ, ενώ ένα ακόμη 26% δεν απαντά. Μόνο ένα 19% τάσσεται χωρίς αμφιβολία υπέρ μιας μονομερούς ισραηλινής επίθεσης κατά του Ιράν.
    ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

No comments:

Post a Comment

wibiya widget