Thursday, July 19, 2012

Για τα γεννεθλια της Ειρηνης και "μπέλλυ ντανσερ" έφερε ο Άγγελος..

Η Ειρήνη Οικονόμου ,και ο σύζυγός της Πέτρος Ζιάκας δέχτηκαν μια πρόσκληση συμπατριωτών τους την ημερα των γεννεθλίων της ,(του Άγγελου και της Σοφίας Γαγάτσια ),"για λαγό και για ..μανέστρα γάμου"  !!
Εκεί τους περίμεναν τα παιδιά και τα εγγόνια των φίλων τους αλλά απο τα πρώτα λεπτά το "ειδύλιο" εξελίχθηκε μεταξύ της Ειρήνης και του Μέξ.. "Μοιάζει του μπουνταλάκου μας που αφήσαμε στην Ελλάδα .."έλεγε και ξανάλεγε και να η φωτογραφία τους..
.

Ο οικοδεσπότης κ .Άγγελος που εδώ διακρίνεται με την πολυαγαπημένη εγγονή του Νίκη Παλαιολόγου  είχε ετοιμάσει μια ψησταριά που θα ζήλευε και ο "Τέλης" στην Ευρυπίδου,ενώ η Σοφία' λαγό στιφάδο,2 πίττες,πασταλάκια φούρνου,σαλάτες και πολλές ακομα λιχουδιες.. Περί γεννεθλίων δεν ήξεραν τίποτα αλλα όταν τυχαία το ανακάλυψαν ..ένα απο τα γλυκα έγινε τουρτα  και φανερώθηκε η γνήσια Εληνική λεβεντια και  ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ..

Ο Μπουνταλακο-μέξ ..πάντα αγκαλίτσα..

Ενω η γάτα ξαφνιάζονταν με τα τεκταινόμενα κι όλο ζητούσε φαγητό ..

Επειδή τα γλέντια των Γαγάτσηδων ποτέ δεν είναι για λίγα άτομα.. σε πρώτο πλάνο και οι χωριανοί τους  Θανάσης και Μαρία Κουλουτκτσή,ενώ πιο  πίσω μόλις που φαίνεται ο κ.Μπανάσιος,με τη σύζυγό του Ελένη κ.ά.


Και η έκπληξη της βραδυάς ...για τα γεννέθλια  η εγγονή του Άγγελου και τς Σοφίας,παρουσία των γονιών της Στέλλας και Στράτου και των θείων της, Κώστα και Βάιας και όλων των υπολοίπων,έδειξε τις ικανότητες και τα όσα της έμαθαν οι δικοί της με μια εφάνιση σούπερ καλλιτεχνική!!!

Και σαν επίλογο... Επειδή πολλα γράφονται για γιάπηδες και σνόμπ  Έλληνες της Μελβούρνης ,σε γενικές γραμμές είναι αρκετοί οι πατριώτες που κρατουν γερά τις πάτριες παραδόσεις τη φιλοξενία και όλα όσα κάνουν τον απόδημο Ελληνισμό να ξεχωρίζει...

No comments:

Post a Comment

wibiya widget