Saturday, July 28, 2012

Χρυσό μετάλλιο για τo Mάριο..Πρωτος σε 1 εκατομμύριο


Ο μαθητής Μάριος Χατζηδήμος από τα Γιαννιτσά εξέπληξε τη διεθνή κριτική επιτροπή
Ο μαθητής Μάριος Χατζηδήμος από τα Γιαννιτσά
εξέπληξε τη διεθνή κριτική επιτροπή
Χρυσό μετάλλιο για την... επιστολή στον Φέντερερ!
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μ. ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
«Για μένα οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν σημαίνουν ούτε αναβολικά, ούτε πρωταθλητισμό, ούτε οικονομικά συμφέροντα, οικονομική κρίση αντιζηλίες και μίση. Σημαίνουν χαρά για τη συμμετοχή, «ευ αγωνίζεσθαι», φιλία, ειρήνη και σ' αυτό το πνεύμα εύχομαι να σταθούν οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες».
Τη δική του απάντηση στη χρήση αναβολικών από αθλητές, η οποία απέκτησε χθες μια δυσάρεστη επικαιρότητα μετά τις εξελίξεις με τον Δ. Χονδροκούκη, είχε ήδη δώσει αρκετές ημέρες πριν από την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής ένας 14χρονος μαθητής από τα Γιαννιτσά.
Με αυτήν την απάντηση αποτυπωμένη σε μια «φανταστική» επιστολή προς τον αγαπημένο του τενίστα, Ρότζερ Φέντερερ, ο Μάριος Χατζηδήμου, μαθητής της Β΄ γυμνασίου αναδείχθηκε πρώτος μεταξύ ενός εκατομμυρίου συμμετεχόντων στον διεθνή διαγωνισμό έκθεσης της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ενωσης για παιδιά έως 15 ετών από 55 χώρες.
Ο Μάριος με την επιστολή του μετέφερε νοερώς τον αγαπημένο του αθλητή στην αρχαία Ολυμπία, όπου και συνομίλησαν για το ολυμπιακό ιδεώδες.
Στο «ταξίδι» αυτό «προσκάλεσε» τον προπονητή και τους συμπαίκτες του και είχε την ευκαιρία να ξεδιπλώσει την άποψή του και για τα αναβολικά με την ειλικρίνεια και την ευθύτητα ενός παιδιού: «Στοχεύοντας αποκλειστικά στον πρωταθλητισμό, λούζονται στα βρώμικα κι επικίνδυνα νερά των αναβολικών, θυσιάζοντας στον βωμό της εφήμερης δόξας την καθαρότητα της ψυχής και του σώματος. Η εξόντωση του αθλητή και η δυσφήμηση των αγώνων είναι το μόνο αντίτιμο που εισπράττει κανείς από τέτοιες ενέργειες», έγραψε στην επιστολή.
Το αποτέλεσμα εξέπληξε τη διεθνή κριτική επιτροπή, η οποία μίλησε για σύνθεση «πρωτότυπη, πολύ προσωπική και δημιουργική, η οποία αναδεικνύει έντονα τις ολυμπιακές αξίες».
Το «Εθνος» συνομίλησε με τον Ελληνα μαθητή, ο οποίος ασχολείται εδώ και τρία χρόνια με το τένις και θέλει να σπουδάσει ιστορικός. Ο Μάριος δεν δίστασε να σχολιάσει τα δύο τελευταία κρούσματα με τους Ελληνες αθλητές: «Δεν νομίζω ότι χρειάζονται ντόπινγκ», λέει ενώ για το περιστατικό με τη Βούλα Παπαχρήστου πιστεύει πως της φέρθηκαν αυστηρά γιατί είχε προσπαθήσει πολύ. Προσθέτει όμως ότι «δεν ήταν σωστό αυτό που έγραψε».
Οσο για το δικό του... όνειρο, ο Μάριος, ο οποίος θα βραβευθεί σε ειδική τελετή στην Ντόχα τον ερχόμενο Οκτώβριο, το αποκαλύπτει στο τέλος της επιστολής του. Καλεί τον Ρότζερ Φέντερερ στην Ελλάδα, «στην πανέμορφη και πολυαγαπημένη μου πατρίδα, που όσες δυσκολίες και τρικυμίες κι αν περνά τώρα, «δεν τη σκιάζει φοβέρα καμιά», γιατί «έχει στο κατάρτι της βιγλάτορα, παντοτινό, τον Ηλιο, τον Ηλιάτορα».
ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ ΣΠΟΡ 27.7.12

ΣΠΟΡ 27/7/2012

ΣΠΟΡ 27/7/2012

No comments:

Post a Comment

wibiya widget