Saturday, July 28, 2012

«Κάλυψη» για το... ατόπημα του κ.Λάθος (Ρογκ)! 'Aπαράδεκτος και ανιστόρητος" λέει ο Τέρενς Κουίκ



Αίσθηση και αντιδράσεις προκάλεσε η αναφορά του Ζακ Ρογκ, προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου πως οι αγώνες γύρισαν στο σπίτι τους. Όπως  μεταδίδει η ΕΡΤ,Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή και ΛΑΟΣ επέκριναν τις δηλώσεις του κ. Ρογκ με σκληρές ανακοινώσεις.
«Να ανακαλέσει άμεσα τη δήλωσή του και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τους Έλληνες και την Ελλάδα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και που θα είναι εσαεί η μητέρα τους» ζητούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δια του κοινοβουλευτικού τους εκπροσώπου, Τέρενς Κουίκ, από τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.
Ο κ. Κουίκ χαρακτήρισε τον Ζαγκ Ρογκ ως «απαράδεκτο, ανιστόρητο, προκλητικό και άξιο συνεχιστή της εμπορευματοποίησης του Ολυμπιακού Ιδεώδους» και καταλόγισε έλλειψη αντίδρασης από πλευράς της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής, τόσο του προέδρου Σπύρου Καπράλου, όσο και του επικεφαλής Ισίδωρου Κούβελου, καθώς επίσης και του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη.
«Οι ανιστόρητοι και αλαζόνες Ευρωπαίοι παράγοντες κάνουν κάθε πολιτισμένο άνθρωπο να γελά με τις άθλιες δηλώσεις τους. Υπό μία έννοια έχει δίκιο ο Ζακ Ρογκ καθώς τα σύγχρονα Olympic Games, των πολυεθνικών και του εμπορίου, δεν έχουν καμία σχέση με το Αθάνατο Αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα», σημείωσε η Χρυσή Αυγή.
«Οι σνομπ λιγούρηδες του διεθνούς τζετ σετ, όταν διευθύνουν Οργανισμούς, τουλάχιστον πρέπει να ξέρουν την ιστορία του θέματος που καλούνται να καλύψουν. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν στην Ελλάδα τον 8ο αιώνα π.Χ., όταν στη χώρα του Ρογκ έτρωγαν βελανίδια, όταν δεν έτρωγαν ο ένας τον άλλον.», τόνισε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ,Γιώργος Καρατζαφέρης που ζήτησε να επιστρέψουν οι Αγώνες στη γενέτειρά τους, την Αρχαία Ολυμπία, και να πάψουν να είναι περιοδεύων θίασος ανά 4ετία.
ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΔΟΕ

Ο Ζακ Ρογκ δήλωσε ότι οι Αγώνες «επέστρεψαν σπίτι τους» στο Λονδίνο και η ΔΟΕ δια μέσου του διευθυντή επικοινωνίας της, Μαρκ Άνταμς, κάλυψε τον προεδρό της με ακατανόητα επιχειρήματα!
Σε ερώτηση του απεσταλμένου του Balla, Κώστα Ντάλτα στον ομιλητή τον διευθυντή επικοινωνίας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ο Μαρκ Άνταμς κάλυψε τον πρόεδρο της ΔΟΕ, εμμένοντας στην άποψη ότι οι Αγώνες «γύρισαν σπίτι τους» τόσο στην Αθήνα το 2004 όσο και στο Λονδίνο το 2012!
«Η ομιλία του ήταν πολύ ξεκάθαρη. Ναι, οι Ολυμπιακοί πήγαν στο σπίτι τους στην Αθήνα, με ένα διαφορετικό τρόπο, με ένα πολύ ειδικό τρόπο όμως τα παιχνίδια και ο αθλητισμός ήρθαν εδώ στο σπίτι τους. Ελπίζω όλοι να το καταλαβαίνετε αυτό. Όπως είπε και ο κ. Ρογκ, η Αγγλία είναι η γενέτειρα πολλών αθλητικών γεγονότων τον 19ον αιώνα, και σε αυτό κυρίως ήταν το πλαίσιο στο οποίο κινήθηκε στην ομιλία του. Πιστεύω λοιπόν ότι οι Έλληνες και Βρετανοί πρέπει να είναι πολύ υπερήφανοι που ο αθλητισμός ήρθε στο σπίτι τους 2004, και το 2012 αντίστοιχα», ήταν η απάντηση του Μαρκ Άνταμς!
Είναι ξεκάθαρο ότι αντί η ΔΟΕ να τα... συμμαζέψει, προσπαθεί να βρει ακατανόητα επιχειρήματα, για να στηρίξει τον πρόεδρό της, Ζακ Ρογκ. Τέλος, απορία προκαλεί η στάση της ΕΟΕ, από την οποία δεν έχουμε μέχρι στιγμής καμία αντίδραση, όπως επίσης και του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος βρίσκεται στο Λονδίνο, ενώ και η πολιτική ηγεσία αυτή τη φορά δεν αντέδρασε ούτε καν καθυστερημένα...
Οι δηλώσεις του Ρογκ και η απάντηση του Άνταμς δεν πέρασαν ασχολίαστες από τον σημαιοφόρο της ελληνικής αποστολής, Αλέξανδρο Νικολαΐδη, ο οποίος μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης έγραψε: «Είμαι σίγουρος ότι ο κ. Ζακ Ρογκ εννοούσε ότι το Λονδίνο είναι το εξοχικό σπίτι των Ολυμπιακων Αγωνων», ενώ στη συνέχεια σχολίασε το status του και ζήτησε τα σχόλια να είναι... κόσμια.
«Το επισκέπτονται κάθε λίγο και λιγάκι άλλα πότε δεν είναι σπίτι τους (καθώς είναι η τρίτη φορά που φιλοξενούνται από το Λονδίνο). Σχολιάστε άλλα παρακαλώ μην χαρακτηρίζετε κανέναν. Ελπίζω να καταλαβαίνετε τον θεσμικό μου ρόλο σε αυτούς του Αγώνες και πόσο εύκολο είναι να κατηγορηθώ», έγραψε.
28-07-2012, 17:42
 στη gazzeta.ge

No comments:

Post a Comment

wibiya widget