Tuesday, June 19, 2012

Φυλακίστηκε χρήστης Facebook στην Ινδονησία επειδή δήλωσε άθεος


Στη φυλακή βρέθηκε ένας χρήστης του Facebook στην Ινδονησία γιατί σε λογαριασμό που δημιούργησε ο ίδιος με τίτλο «Ateis Minang» δημοσίευσε το σχόλιο «δεν υπάρχει Θεός». «Δεν πιστεύω σε διαβόλους και αγγέλους, παράδεισο και κόλαση» 


Μετά το σχόλιο του και πριν από τη σύλληψη του ο εν λόγω χρήστης, που είναι δημόσιος υπάλληλος, δέχτηκε επίθεση. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ανάμεσα στους δράστες ήταν και κυβερνητικοί υπάλληλοι.

Ο χρήστης του Facebook κατηγορείται για «βλασφημία» ενώ κινδυνεύει να φυλακιστεί με πέντε χρόνια και να απολυθεί, αν δεν εκφράσει την πίστη του σε μία από τις έξι επίσημα αναγνωρισμένες θρησκείες στην Ινδονησία, τον Ισλαμισμό, τον Προτεσταντισμό, τον Καθολικισμό, τον Ινδουισμό, τον Βουδισμό και τον Κομφουκιανισμό.

Όπως αναφέρει η Jakarta Globe υποστήριξε με σχόλιο του στο Facebook πως δεν πιστεύει στην ύπαρξη Θεού λόγω της δυστυχίας και των αδικιών, το έγκλημα και τις καταστροφές που επικρατούν στον κόσμο. «Αν ο Θεός υπάρχει πραγματικά γιατί συμβαίνουν όλα αυτά;» έγραψε.

Μιλώντας μετά τη σύλληψη του δήλωσε «δεν έχω ιδέα ποιο είναι το πρόβλημα. Όταν έφτασα στο γραφείο ένας όχλος μου επιτέθηκε και με χτύπησε και μετά με πήγαν στην αστυνομία». Σημειώνεται πως η αστυνομία διαψεύδει την επίθεση και σημειώνει πως προστατεύει τον συλληφθέντα.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας αναφερόμενος στον συλληφθέντα τόνισε πως «δεν έχει καταλάβει τι έχει πει και είναι έτοιμος να χάσει και τη δουλειά του για να υπερασπιστεί τις πεποιθήσεις του».

Εν τω μεταξύ, στο διαδίκτυο έχουν ξεκινήσει δύο εκστρατείες για την υπόθεση. Ου υποστηρικτές του συλληφθέντα ζητούν την άμεση απελευθέρωσή του, ενώ μία ομάδα, η «Gerakan 10,000 Urang Minang Memblokir Ateis Minang», έχει κινητοποιηθεί ενάντια στους άθεους.

ΠΗΓΗ:TVXS.gr

No comments:

Post a Comment

wibiya widget