Thursday, June 28, 2012

Σύγκρουση Βορείων - Νοτίων στις Βρυξέλλες - Λύσεις τώρα ζητούν Ραχόι, Μόντι


Σύγκρουση Βορείων - Νοτίων στις Βρυξέλλες - Λύσεις τώρα ζητούν Ραχόι, Μόντι
Σε απόλυτα συγκρουσιακό κλίμα και με χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών ξεκινά στις Βρυξέλλες η Σύνοδος Κορυφής των 27. Το σχέδιο που εξετάζουν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι για την διάσωση του Ευρώ, δείχνει να είναι φιλόδοξο, μακροχρόνια, μέσα από τις προσπάθειες για ανάπτυξη και την ισχυρή θέληση για ενίσχυση της δημοσιονομικής ένωσης, ωστόσο, ο κίνδυνος να απογοητεύσει είναι υπαρκτός, αν δεν έρθουν άμεσες απαντήσεις για την κρίση. Λύσεις εδώ και τώρα, περιμένουν από τη Σύνοδο, Ισπανία, Ιταλία αλλά και αγορές με τον Μαριάνο Ραχόι, να εκπέμπει χθες σήμα κινδύνου λέγοντας ότι η χώρα του δεν θα μπορεί να χρηματοδοτείται πλέον από τις αγορές με ένα δανειακό κόστος μεγαλύτερο του 6,8%.Την ίδια στιγμή ο Μάριο Μόντι, δήλωσε έτοιμος να εργασθεί μέχρι και την Κυριακή το βράδυ για να προλάβει το άνοιγμα των αγορών τη Δευτέρα. Και η Ιταλία, τελεί υπό την ασφυκτική πίεση των αγορών με τα επιτόκια δανεισμού να εκτοξεύονται και τις αγορές να προεξοφλούν ότι η Σύνοδος δεν θα φέρει λύσεις στην κρίση.

Σχετικές ειδήσεις: ΕΕ: Η Σύνοδος Κορυφής δεν θα «επιλύσει» την κρίση, λένε Μπαρόζο, Σουλτς
Σύνοδος Κορυφής που θα κρίνει τη διάσωση του ευρώ

Συμφωνούν για ανάπτυξη και ευρωπαϊκή ολοκλήρωση Ολάντ-Μέρκελ

Υπουργείο Οικονομικών οι Βρυξέλλες προβλέπει το σχέδιο των «4»

Σήμερα η συζήτηση για τη μακροχρόνια στρατηγική, αύριο τα καυτά θέματα

Δυο είναι ουσιαστικά οι Σύνοδοι που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στις Βρυξέλλες.
Το απόγευμα συνέρχεται το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των 27 έχοντας στην ατζέντα του θέματα μακροχρόνιου σχεδιασμού, ενώ την Παρασκευή το μεσημέρι θα ξεκινήσει Σύνοδος των «17» της Ευρωζώνης, έχοντας στην ατζέντα θέματα που χρίζουν πιο άμεσης αντιμετώπισης, στην κορυφή της οποίας είναι φυσικά η Ισπανία αλλά και η Κύπρος.
Στις προθέσεις των Ευρωπαίων σήμερα είναι να προχωρήσουν σε μία συμφωνία για την Ανάπτυξη και την απασχόληση, στο πλαίσιο της κοινής πρότασης Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας και Ισπανίας για χρηματοδότηση επενδύσεων ύψους 1% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ (120-130 δισ.Ευρώ)
Θα εξετάσουν επίσης το φιλόδοξο σχέδιο των 4 (Ρομπάι, Μπαρόζο, Γιουνκέρ και Ντράγκι ) που έχει ως κύριο άξονα τη μετατροπή της Ευρωζώνης σε μία στενότερη δημοσιονομική ένωση, με την εκχώρηση στις Βρυξέλλες, περισσότερων εξουσιών, ελέγχου των εθνικών προϋπολογισμών καθώς και τη δημιουργία μίας τραπεζικής ένωσης.
ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

No comments:

Post a Comment

wibiya widget