Saturday, June 16, 2012

Στην Κύπρο απο την Τετάρτη ο Πάγκαλος




Ο Θεόδωρος Πάγκαλος βρίσκεται από την Τετάρτη στην Κύπρο.
Όπως μας ενημερώνει το γραφείο του,κατά τη διάρκεια της παραμονής του, συναντήθηκε με τον κ. Γιώργο Ιακώβου, Επίτροπο Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και Πρόεδρο του Κ.Σ. ΕΔΕΚ κ. Γιαννάκη Ομήρου και τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Νίκο Αναστασιάδη. Την Πέμπτη 14 Ιουνίου έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια.
Στις συζητήσεις που έγιναν εξετάστηκαν η οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη και τα αποτελέσματα της κρίσης για την Ελλάδα και την Κύπρο.
Παράλληλα έδωσε συνεντεύξεις σε μέσα ενημέρωσης και συναντήθηκε με εκπροσώπους της Πανεπιστημιακής κοινότητας.

Πάγκαλος: «επίθεση στην Κύπρο σημαίνει επίθεση στην Ελλάδα»

Απάντηση στις προκλήσεις της Τουρκίας από το βήμα της ολομέλειας της Βουλής έδωση σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος λέγοντας ότι «επίθεση εναντίον της Κύπρου σημαίνει επίθεση εναντίον της Ελλάδας», τονίζοντας επιπλέον ότι «αποτελεί μεγάλο λάθος της Τουρκίας που παρεμβαίνει με επιχειρήματα εκφοβισμού» και σημείωσε ότι την γείτονα χώρα «πρέπει να την βλέπουμε σαν μια κατά συνθήκη αναγκαιότητα. Δεν τους διαλέξαμε. Ήρθαν και μας βρήκανε. Εγκαταστάθηκαν εκεί».
Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της Κυπριακής δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, τόνισε ότι επιβάλλεται επαγρύπνηση και ετοιμότητα για αντιμετώπιση των τουρκικών απειλών, που αποσκοπούν σε εκφοβισμό της Κυπριακής Δημοκρατίας, με στόχο την αποτροπή εκμετάλλευσης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, είπε ο κ. Χριστόφιας, η Εθνική Φρουρά πρέπει να αναδείξει τις αρετές και τις αξίες της υπευθυνότητας και της συνειδητής πειθαρχίας και να είναι αξιόπιστη και αξιόμαχη αποτρεπτική δύναμη.
Μιλώντας το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, στην τελετή διαβεβαίωσης του νέου υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς, υποστράτηγου Ανδρέα Πετρίδη, ο Πρόεδρος Χριστόφιας επεσήμανε ότι οι ένοπλες δυνάμεις καλούνται να διαφυλάξουν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της ημικατεχόμενης πατρίδας, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια του κυπριακού λαού.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget