Sunday, March 25, 2012

Η παρέλαση των Ελλήνων στη Μελβούρνη


Ο Ελληνισμός της Αυστραλίας τίμησε σήμερα τους ήρωες του 1821,δίνοντας το παρόν στις παρελάσεις  που έγιναν σε όλες τις μεγαλοπόλεις.Μελβούρνη,Σύδνευ κ.α.
Γονείς και παππούδες, συνόδευσαν τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους,έχοντας μόναδικό σκοπό να τιμήσουν την Ελλάδα και αυτούς που θυσιάστηκαν για τη λευτεριά της..
Συγχαριτήρια σε εκπαιδευτικούς ,παιδιά και γονείς που έκαναν το καθήκον τους και έφεραν σε πέρας την αποστολή τους να παρουσιάσουν μια καλή εικόνα στο Αυστραλιανό μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και αργότερα στο Ελληνικό Μνημείο..
Για πολλούς όμως σκεπτόμενους Έλληνες τα ερωτηματικά για το μέλλον του Ελληνισμού στην Αυστραλία είναι πολλά..
Μεταφερουμε απλά τα πρωτα λόγια απο ένα τηλεφωνημα  γνωστού παράγοντα της παροικίας μας ο οποίος πηγε με τα παιδια του αλλα η εικόνα των επισήμων τον απογοήτευσε:
"Παπάδες, ακροδεξιοί και δεξιούληδες καπελλώνουν  την παρέλαση της 25ης Μαρτίου καιόπως
πάμε σε λίγα χρόνια δεν θα κινείται τίποτα στην Αυστραλία αν δεν έχει την έγκριση σεβασμιοτάτων,θεοφιλεστάτων..αιδεσιμοτάτων και άλλων ...άτων" .

Είναι έτσι;
Περιμένουμε τα σχόλιά σας και τα ξαναλέμε

2 comments:

  1. Έτσι ακριβως ειναι ...
    ηθελα να κάνω την επισήμανση και σε καποιους εκει στην εφημεριδα γιατι πολυ μας ζαλισαν τα φασιστοειδή
    τέρατα γίναν 100 χρονων και δεν λενε να αφησουν τις θεσεις και στην επιτροπη εορτασμου λες και ειναι τσιφλικι τους.. του κερατα
    πια...
    αφτα καπου πρεπει να τελειωσουν και να μας πουν με ποια κρητηρια βρισκονται σ' αυτην την επιτροπη.. ειναι οι εθνικόφρωνες;!!!
    Τι παριστανουν και δεν μπορει να μπει κανεις; Την εχουν την επιτροπη κεκλεισμένων των θυρών!!!

    ReplyDelete
  2. Δυστυχώς,κάθε χρόνο και χειρότερα πάμε .Αυτα που διάβασα παραπάνω είναι του 12.. Φέτος το 13,τα πράγματα πήγαν χειρότερα πολυ χειρότερα..
    Η μεταφορά ημερομηνίας του Φεστιβάλ Αντίποδες απο το ΔΣ της Κοινότητας με πρόεδρο τον κ.Παπαστεριάδη, κατ εντολήν του σεβασμιωτάτου κκ Στυλιανού,με το αιτιολογικό να μη τρώει σουβλάκια οι χριστιανοί κατα τη διάρκεια της ...σαρακοστής είναι συγκλονιστικό!!! Αποτέλεσμα σήμερα πήγε ο εγγονός μου στην παρέλαση αλλα μετά δεν πήγαν στο Λόνσταλ όπως παλιά,και δεν είδαν καμμιά γιορτή, γύρισαν στο σπίτι. ΔΕΝ ξέρω πως σκέπτεται το σημερινό συμβούλιο, αλλα αν συνεχίσουν να ψάχνουν για καρναβάλια,σαρακοστές καιλιβανίσματα, του χρόνου,δεν θα πατήσει κανένας στους αντίποδες ακόμα και με καλο καιρό...
    ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ

    ReplyDelete

wibiya widget