Wednesday, February 29, 2012

Γραμμα απο την Αθήνα. "Εμείς οι "τεμπεληδες και "άχρηστοι" Έλληνες "!!


 
Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΑΛΗ ΜΕ ΕΜΑΙΗΛ,ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΞΕΝΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ στην Αγγλική γλώσσα

Αξιότιμες κυρίες και κύριοι

Σας απευθύνω την επιστολή αυτή ως ένας από τους πολλούς Έλληνες που όλος ο κόσμος αποκαλεί «τεμπέληδες» και «άχρηστους». Ίσως να μην είναι ξεκάθαρη η εικόνα που έχετε για την Ελλάδα και για αυτό θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω και μια άλλη διάσταση αυτής.
Την δεκαετία 2000-2010 πραγματικά η Ελλάδα ξόδευε πολύ περισσότερα χρήματα από αυτά που έβγαζε. Δυστυχώς αυτήν την σπατάλη την εκμεταλλεύτηκαν μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις από όλες τις χώρες για να κερδίσουν εύκολο χρήμα από τους «τεμπέληδες» και «άχρηστους» Έλληνες. Πολλές από αυτές τις πολυεθνικές επιχειρήσεις εκμεταλλεύτηκαν την άθλια λειτουργία του κράτους και παρανόμησαν επί σειρά ετών κερδίζοντας, παράνομα, πολλά εκατομμύρια ευρω από αυτά που μας κατηγορείται ότι σπαταλήσαμε.
Τα κέρδισαν πουλώντας τα προϊόντα τους σε υπερβολικά υψηλές τιμές, εκμεταλλευόμενες παράνομα την δεσπόζουσα θέση τους στην αγορά ή την δυνατότητα να επιβάλλουν παράνομους όρους στις συμφωνίες τους με τους «τεμπέληδες» και «άχρηστους» Έλληνες. Τα κέρδισαν γιατί πολλοί έλληνες πολιτικοί από αυτούς που κυβερνούσαν ήθελα να έχουν καλές σχέσεις μαζί τους και φρόντισαν ώστε η τιμωρία τους να είναι αστεία.
Όλες αυτές οι πολυεθνικές εταιρείες διέλυσαν τους Έλληνες ανταγωνιστές τους χρησιμοποιώντας παράνομες μεθόδους αλλά και την κάλυψη των ελληνικών κυβερνήσεων. Έτσι η ανταγωνιστικότητα μας έπεσε στο μηδέν.
Όλες αυτές οι πολυεθνικές εταιρείες, με τα παράνομα υπερκέρδη από τους «τεμπέληδες» και «άχρηστους» Έλληνες. Έδωσαν πολλά μεροκάματα σε ανθρώπους στις χώρες τους.

Θα σας δώσω ορισμένα παραδείγματα ώστε να γίνω πιο κατανοητός.
ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ PEARSON (FINANCIAL TIMES)
Ο μεγαλύτερος εκδοτικός οίκος του κόσμου, ο αγγλικός εκδοτικός οίκος PEARSON συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές για παρανομίες στο δίκαιο του ανταγωνισμού τα έτη 2002 έως 2007. Οι παρανομίες του συνεχίστηκαν έως το 2009. Για τις παρανομίες τιμωρήθηκε από την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού με πρόστιμο 1.500.000? (έχει προσφύγει στο Εφετείο για το πρόστιμο αυτό).
Τα στελέχη του Paul Anderson, John Knight, Kenneth Bristow, John Fallon και Mark Short  διώκονται από την Ελληνική δικαιοσύνη γιατί με ευθύνη τους ο εκδοτικός οίκος πουλούσε τα προϊόντα του σε πολύ υψηλές τιμές στην Ελλάδα (βεβαίως όλοι είναι αθώοι έως να αποδειχθούν ένοχοι).
Το ίδιο χρονικό διάστημα (2002-2009) οι πωλήσεις και τα κέρδη της PEARSON από τους «τεμπέληδες» και «άχρηστους» Έλληνες ήταν υπερπολλαπλάσια.
Η εταιρεία αυτή βέβαια είχε τα ίδια παράνομα συμβόλαια και σε άλλες χώρες της Ευρώπης και μόνο κατόπιν της τιμωρίας της από τους «τεμπέληδες» και «άχρηστους» Έλληνες αναγκάστηκε να τα αλλάξει και να προσαρμοστεί στο ευρωπαϊκό δίκαιο του ανταγωνισμού (η διαπίστωση αυτή έγινε κατόπιν της έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού «Case 39771 Floras Bookshops vs OUP-Burlington-Pearson» ύστερα από καταγγελία ενός «τεμπέλη» και «άχρηστου» Έλληνα).

NESTLE
Η μεγάλη πολυεθνική εταιρεία συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης τα έτη 2002-2006 και τιμωρήθηκε με πρόστιμο 30.000.000?. Το ίδιο διάστημα είχε κέρδη στην ελληνική αγορά 460.000.000?
Επίσης τιμωρήθηκε με πρόστιμο 4.100.000? για συμμετοχή σε παράνομες πρακτικές καρτέλ.
 
COCA COLA HELLAS
Ένας από τους μεγαλύτερους εμφιαλωτές της Coca Cola παγκοσμίως τιμωρήθηκε με πρόστιμο εκατομμυρίων 11.000.000? για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης τα έτη 1991-2006. Τα κέρδη της εταιρείας τα ίδια χρόνια ήταν περίπου 2.000.000.000 ευρω (δυο δισεκατομμύρια)

DIA HELLAS
Η θυγατρική της πολυεθνικής τιμωρήθηκε με πρόστιμο 5.192.000? για επιβολή παράνομων όρων στην ελληνική αγορά 

BRITISH PETROLEUM (BP) and ROYAL DUTCH SHELL
Οι θυγατρικές των παγκοσμίων κολοσσών τιμωρήθηκαν με πρόστιμα 50.000.000? για παράνομες πρακτικές τα έτη για καρτέλ. Οι πωλήσεις τους το αντίστοιχο διάστημα ήταν περίπου 3.000.000.000?

UNILEVER
Η πολυεθνική τιμωρήθηκε με πρόστιμο 6.946.588? για παρανομίες τα έτη 2001+2002. Το ίδιο διάστημα οι πωλήσεις της στην Ελλάδα ήταν 520.000.000?

CAREFURR
Η θυγατρική της πολυεθνικής στην Ελλάδα τιμωρήθηκε με πρόστιμο 12.512.000? για παρανομίες τα έτη 2003-2008 ενώ το ίδιο διάστημα έκανε πωλήσεις στους «τεμπέληδες» και «άχρηστους» Έλληνες συνολικού ύψους 8.694.000.000?

SIEMENS
Η πολυεθνική γερμανική εταιρεία δωροδοκούσε επί σειρά ετών τους Έλληνες πολιτικούς και εξασφάλιζε έργα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρω χρεώνοντας υπερβολικά τους «τεμπέληδες» και «άχρηστους» Έλληνες που τώρα καλούνται να ξεπληρώσουν τα χρήματα αυτά.

HEINEKEN
Η θυγατρική της πολυεθνικής στην Ελλάδα (Athenian Brewery) κατηγορείται για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης. Την τελευταία δεκαετία έχει πωλήσεις στους «τεμπέληδες» και «άχρηστους» σχεδόν 4.500.000.000? και κέρδη σχεδόν 1.000.000.000?

Θα ήθελα να σας παρακαλέσω, εκ μέρους όλων των «τεμπέληδων» και «άχρηστων» Ελλήνων, να δείξετε λίγο συμπάθεια διότι όλα αυτά τα χρόνια της σπατάλης πολλές πολυεθνικές εταιρείες από όλες τις χώρες του κόσμου μας εκμεταλλεύτηκαν και «άρπαξαν» τα χρήματα που δυστυχώς ξοδεύαμε αλόγιστα για να δώσουν κέρδη και δουλειές στους πολίτες των δικών τους χωρών.

Με εκτίμηση
Φλωράς Γιώργος
Ένας «τεμπέλης» και «άχρηστος» ΕΛΛΗΝΑΣ
Αθήνα Ελλάδα

No comments:

Post a Comment

wibiya widget