Saturday, January 14, 2012

Ο λόξυγγας της γάτας μου.. μ' έκανε ν' αργήσω στη δουλειά...

Μήως δεν είναι το  "Ο σκύλος μου μασούλησε τα χαρτιά  μου"  αλλά το  "Η γάτα μου είχε λόξυγγα" μια από τις δικαιολογίες σας όταν αργείτε στη δουλειά;

Ο πανικός του λόξυγγα της γάτας ήταν απλά μια από τις δικαιολογίες που έδωσαν οι εργαζόμενοι όταν καθυστερούσαν στην ώρα πρεσέλευσης στην εργασία τους, σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσαν οι μάνατζερς στη μηχανή αναζήτησης CareerBuilder.



Εδώ είναι μερικές από τις άλλες δικαιολογίες που οι μάνατζερς θεώρησαν ότι ήταν ιδιαίτερα απίστευτες:
  • Η υπάλληλος νόμισε ότι κέρδισε στη λοτταρία (που όμως δεν κέρδισε).
  • Ο υπάλληλος αφαιρέθηκε όταν έβλεπε το  Today Show στην τηλεόραση.
  • Ο άγριος συγκάτοικος του υπαλλήλου έκοψε το καλώδιο του φορτιστή του κινητού του, κι έτσι δε χτήπησε το  alarm.
  •  Ο υπάλληλος θεώρησε ότι o χρόνος της μετάβασής του στην εργασία μετρούσε ως χρόνος στην εργασία.
  • Ο υπάλληλος ισχυρίστηκε ότι μια αλεπού του έκλεψε τα κλειδιά του αυτοκινήτου του.
  • Το πόδι ενός υπαλλήλου είχε πιαστεί μεταξύ του αυτοκινήτου του σταθμού και της πλατφόρμας (αποδείχθηκε ότι ήταν αλήθεια).
  • Η υπάλληλος είπε ότι δεν πήγε αργά επειδή δεν είχε σκοπό να πηγαίνει στη δουλειά του πριν τις 9 a.m. (η δουλειά του άρχιζε στις 8 a.m.)
  • Ο υπάλληλος πήγε αργά γιατί είχε μια συνέντευξη για εργασία σε άλλη εταιρεία.
  • Ο υπάλληλος έπρεπε να απαντήσει σε ένα προσωπικό τηλεφώνιμα από έναν κρατικό υπάλληλο (αποδείχθηκε ότι ήταν αλήθεια).
Το να πάει κάποιος στην ώρα του στη δουλειά μπορεί να είναι ακόμα και πρόκληση για κάποιους.  Η έρευνα του  CareerBuilder survey ανέδειξε ότι  27% των εργαζομένων είπαν ότι πήγαν αργά τουλάχιστον μια φορά τον μήνα το τελευταίο έτος και  16% τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Η πιο συχνή δικαιολογία ήταν το κυκλοφοριακό, και ακολούθησε το ότι δεν κοιμήθηκαν αρκετά, ο καιρός, και το να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο ή τον παιδικό σταθμό.
Η αργοπορία δεν είναι κάτι που μπορεί να το βλέπει κανείς αδιάφορα.  Ένας στους τρείς εργοδότες  (34%) είπαν ότι είχαν απολύσει κάποιον γιατί άργησε να πάει στη δουλειά του.

«Η συνέπεια - ή η έλλειψή της - μπορεί να επηρεάσει το πώς η δέσμευσή σας, η αξιοπιστία και η απόδοση γίνονται αντιληπτές από τον εργοδότη σας,"  είπε ο Rosemary Haefner, αντιπρόεδρος της Kariera του ανθρώπινου δυναμικού.  "Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βεβαιωθείτε ότι θα πάτε στη δουλειά σας στην ώρα σας είναι να οργανωθείτε και να προγραμματίσετε. Βγάλετε ό, τι θα χρειαστείτε για την εργάσιμη ημέρα από το προηγούμενο βράδυ, προγραμματίσετε να βρίσκεστε στο γραφείο από νωρίς, υπολογίστε τις αναμενόμενες καθυστερήσεις και εξαλείψετε περισπασμούς στην πρωινή σας ρουτίνα. "

Πείτε μας ... Ποια είναι η πιο τρελή δικαιολογία που ακούσατε ποτέ για κάποιον που αργούσε να πάει στη δουλειά του;

Η online έρευνα έγινα για το CareerBuilder από την Harris Interactive. Περιελάμβανε 3,023 managers και επαγγελματίες ανθρώπινου δυναμικού και 7,780 εργαζόμενους και διεξήχθη από τις 9 Νοέμβρίου ως  τις 5 Δεκεμβρίου.

http://www.ocregister.com/articles/work-335556-late-cat.html

Μετάφραση : Ζωή Τζάρτα

No comments:

Post a Comment

wibiya widget