Monday, October 17, 2011

MΕΛΒΟΥΡΝΗ: ΑΝΑΨΑΝ ΤΑ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΑ ΦΩΤΑ


Ο κ Πανταζόπουλος με φόντο το νεο "ελληνικό" φωτισμό της Ελληνικής γωνιάς Μελβούρνης..

Oι δυο Ελληνικής καταγωγηςπολιτικοί  Πανταζόπουλος και Κώτσηρας πατανε το κουμπι για να γίνει γαλανόλευκος ο ουρανός στο Λόνσταλ στρητ..



Ο αντιπρόεδρος της Πολυπολιτιστικης Επιτροπης Βικτωρίας και διευθυντης του" Ράδιο Ελλάς " και της εφημερίδας "ΤαΝεα" σε μια γρήγρη παρουσίαση. Σύντομα θα σας παρουσιασουμε συνέντευξη με τον κ.Αλατσά


Το σταυροδρόμι που βρίσκεται η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης,φωτίστηκε απόψε ,17-10-11, με γαλανόλευκα χρώματα  ,θέλοντας έτσι να τονιστεί απο το Δήμο Μελβούρνης και την Κυβέρνηση η εκει Ελληνική παρουσία.Το έργο αυτό ξεκίνησε απο τον πρωην υπουργό των Εργατικών  κ.Πανταζόπουλο και εγκαινιάστηκε απο τον νυν  φιλελευθερο  υπουργό Πολυπολιτισμού κ . Κώτσηρα .
Ο Γαλανόλευκος...φωτισμός έγινε απο το δήμαρχο της Μελβούρνης,τους 2 πρωην και νυν υπουργούς ,τον πρόεδρο της Κοινότητας .κ Παπαστεριάδη ,τον διευθυντή της Πολυπολιτισμικής Επιτροπής κ Ρός Αλατσά ,τον πρόεδρο της Επιτροπής 55 Ελλήνων επιχειρηματιών της Λόνσταλ στρήτ και ιδιοκτητη του ζαχαροπλαστειου ΜΕDALION και του εστιατοριου ΔΙΟΝ κ Ιγνάτιο Καρασαββίδη και αρκετους φωτογράφους των αγγλόφωνων και Ελληνικων  ΜΜΕ της Μελβούρνης..

Σε ερωτηση μας πρός τους ύπουργούς και τον πρόεδρο της Κοινότητας, ,πως έγινε και "απο το μισό Λόνσταλ στρήτ που θα μας έδινε η Αυστραλιανη πολιτεια και η δημοτική αρχη στη 10ετία του ΄80 καταλήξαμε σε μερικές αρμαθιες φωτων και μερικά κιόσκια με , ζωγραφισμένα με το  Μέανδρο"η απάντηση ήταν,"αυτο είναι μια παλιά ιστορία".
Πέρα απο τα γαλανόλευκα φωτα,ένας μεγάλος στύλος στο κέντρο του δρόμου και απέναντι απο τους Σταλακτίτες έχει παρει τη μορφή φάρου και ειναι εντυπωσιακός τη νυχτα.
Συμφωνα με τον κ.Καρασαββίδη το όλο έργο μαζί με γυάλλινα σκέπαστρα που στηθηκαν μπροστα σε κάθε Ελληνικό κατάστημα,κόστισαν περίπου ενάμισυ εκατομμυριο δολλάρια.

Ο Ιγνάτιος Καρασαββίδης μπροστα στην "πλακέττα"του ΑγίουΔημητρίου(!!!) που έφερε και τοποθέτησε
στο Λόνσταλ στρητ ο πρωην νομάρχης Θεσσαλονικης Πανίκας Ψωμιάδης. Δειτε στην άλλη πλευρά τον Μέγα Αλέανδρο..


΄Θερμη υποστηρίκτρια τυ Λόνσταλ η κ Ελλη Παπασάββα ,με την εγγονή του Μπαρμπακωστα Τσούτουρα,του πρωτου και ίσως μοναδικου ελληνικου εστιατορίου "Σταλακτίτες,"που λειτουργει επι 24 ωρες..
  

No comments:

Post a Comment

wibiya widget