Wednesday, October 19, 2011

EKPHKTIKO TO KENΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 19-10-11

Εκτός ελέγχου βρίσκεται η κατάσταση αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας. Εκτεταμένα επεισόδια σημειώνονται έξω από τη Βουλή, με τους διαδηλωτές να ρίχνουν μολότοφ, φωτοβολίδες, κροτίδες, ξύλα και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ που βρίσκονται παρατεταγμένες έξω από τη Βουλή. Οι αστυνομικοί απαντούν με χρήση χημικών προκειμένου να τους απωθήσουν.

Την ίδια ώρα, λίγα μέτρα πιο πέρα,  σπάνε το εμπορικό κέντρο «Attica», καταστρέφοντας ακόμη και φανάρια του δρόμου. Στην οδό Βουκουρεστίου, συγκρούσεις σημειώνονται μεταξύ απεργών ταξιτζήδων και αστυνομικών, με τους πρώτους να ρίχνουν πέτρες, να ανάβουν φωτιές, έχοντας στήσει οδοφράγματα.

Διαδηλωτές μόλις έβαλαν φωτιά στο φυλάκιο της προεδρικής φρουράς έξω από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Χιλιάδες κόσμου συρρέει από το πρωί στους δρόμους για να διαδηλώσει κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.  Το αδιαχώρητο συμβαίνει από κόσμο σε πλατεία Συντάγματος, Σταδίου, Πανεπιστημίου, Αμαλίας και Φιλελλήνων.

Νωρίτερα, ομάδα περίπου 100 κουκουλοφόρων κινήθηκε με πέτρες και μολότοφ εναντίον μιας διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Σολωμού στο Πολυτεχνείο. Οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν με τη ρίψη δακρυγόνων.
Εδώ και πολύ ώρα νεαροί προσπαθούν να ρίξουν το μεταλλικό φράχτη που έχει στηθεί στο σημείο από το πρωί.
Από την εκτεταμένη χρήση χημικών μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ένας άνδρας περίπου 60 χρονών, ο οποίος λιποθύμησε κατά της διάρκεια της μεγάλης πορείας.
Στις 12:04 ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε διμοιρία των ΜΑΤ στην οδό Βερανζέρου. Οι κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες στους άντρες της αστυνομίας που φυλάει το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας.
Η αστυνομία συνέλαβε τέσσερις νεαρούς που είχαν επιβιβαστεί στο λεωφορείο 914 και κατευθυνόντουσαν στην Ομόνοια, επειδή βρέθηκαν πάνω τους βόμβες μολότοφ.

Στις 09:00 το πρωί οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ συγκεντρώθηκαν, στην Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Επίσης συγκέντρωση πραγματοποίησαν οι έμποροι, στο υπουργείο Εμπορίου. Τα περισσότερα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας είναι κλειστά, αφού οι επαγγελματοβιοτέχνες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των ΕΣΕΕ - ΓΣΕΒΕΕ.

Από νωρίς το πρωί έκλεισε η Βασ. Σοφίας από Αμαλίας προς Χίλτον, ενώ έξω από τη Βουλή έχουν παραταχθεί «κλούβες» της Αστυνομίας καθώς έστησαν και τον μελικό φράχτη. Αποκλεισμένη από την αστυνομία είναι η Ηρώδου Αττικού, ενώ ισχυρή είναι η παρουσία αστυνομικών κατά μήκος της Πανεπιστημίου μέχρι τα Προπύλαια.

Οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα και τον Ευαγγελισμό θα παραμείνουν κλειστοί μετά από απόφαση της αστυνομίας, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας.
Μαζικές οι συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα
Μεγάλη είναι η συμμετοχή στις πορείες και σε πολλές μεγάλες πόλεις της χώρας. Υπό το βλέμμα ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, εξαγριωμένοι πολίτες, αυτή την ώρα στο κέντρο του Βόλου, σπάνε υποκαταστήματα τραπεζών.
Χιλιάδες απεργών κατέκλυσαν τους δρόμους σε Χανιά, Ηράκλειο, Ρέθυμνο , Σητεία, Ιεράπετρα, Αγ.Νικόλαο. Με βασικά συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της τρόικας, οι χιλιάδες των Κρητικών φωνάζουν "δεν αντέχουμε άλλο", "όχι άλλα μέτρα εξαθλίωσης, "χρεοκοπήσαμε".
Στο Ηράκλειο άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, "ξέσπασαν" σε περιπολικό που ήταν σταθμευμένο έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, προκαλώντας του φθορές.
Μεγάλος είναι ο όγκος των διαδηλωτών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης,  όπου μια πραγματική κρεμάλα έστησαν έξω από τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας Θράκης οι εργαζόμενοι που κατέβηκαν στους δρόμους αντιδρώντας στα μέτρα που τους χτυπάνε αλύπητα.
Μεγάλη συμμετοχή στην απεργία και στην πορεία που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την στιγμή στο κέντρο του Πύργου. Η πορεία ξεκίνησε από την Πατρών και προχώρησε κατά μήκος της οδού Ερμού. Ποικίλα είναι τα συνθήματα κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και του μνημονίου.
ΠΗΓΗ: Πρώτο ΘΕΜΑ










No comments:

Post a Comment

wibiya widget