Wednesday, October 12, 2011

Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΕΙΠΕ ΝΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΖΩΗΣ ΣΤΗ ΓΗ..


Australian Prime Minister Julia Gillard - 18 July 2011
Μεγαλη η χαρά  της πρωθυπουργού  Τζούλιας Γκίλαρντ

Το Κοινοβούλιο της Αυστραλίας,ψήφισε χτες 12 Οκτ.2011 υπερ της συνεχισης ζωής στον πλανήτη.!!!
Με επικεφαλής την Εργατική  πρωθυπουργό Τζούλια Γκίλαρντ, 74 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της επιβουλής φόρου σε εταιρίες που ρυπαινουν το περιβάλλον και 72 κατά.
Η απόφαση ειναι ιστορική επειδή τα μονοπώλια κάρβουνου και τα μονοπωλια ΜΜΕ πολέμησαν λυσσαλέα και ανέτρεψαν ήδη έναν πρωθυπουργό (Ράντ) διαθέτοντας πολύ χρήμα και προπαγάνδα να  μη περάσει ο νόμος και ανενόχλητοι να καρπωνονται τα αγαθά της Αυστραλιανής γης. 
Και τί δεν είπαν- και συνεχίζουν να λένε- τα φερέφωνά τους .. Με κύριο βέβαια,σύνθημά τους ότι θα χαθουν πολλες θέσεις εργασίας(!!) και θα αυξηθεί το κόστος ζωής στην Αυστραλία..
Φυσικά κανεις δεν τολμουσε να πεί πόσα, αδιάντροπα, τσεπωνουν για δεκαετίες οι καταστροφεις του πλανήτη,χωρίς να δίνουν δεκάρα τσακιστή για τη φύση και των ζωντων οργανισμών που κουβαλάει..
 Όλος ο καυγάς γινόταν απο 500 περίπου,μεγάλες εταιρίες, που μολύνουν το περιβάλλον αρκετά και τωρα θα υποχρεωθούν να πληρώσουν  για κάθε τόνο του διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπουν.
Στρατηγική της κυβέρνησης ειναι να καταπολεμήσει την αλλαγή κλίματος στον πλανήτη,πριν λιωσουν οι πάγοι ,σε αντίθεση με τη δεξιά αντιπολίτευση που λέει ότι θα προκαλέσει τις απώλειες δουλειάς και θα αυξήσει το κόστος ζωής.



Η Αυστραλία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας άνθρακα στον κόσμο και φυσικά ο μεγαλύτερος κατα κεφαλή που εκπέμπει  τα αέρια των θερμοκηπίων. 


«Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για Αυστραλούς και για όσους θέλουν οι Αυστραλοί του μέλλοντος  να δουν ένα καλύτερο περιβάλλον,» δήλωσε η πρωθυπουργός Julia Gillard.
Και όταν πέρασε το "BILL 2011" αγκαλασε τους συναδέλφους που το υποστήριξαν  και χαιρέτισε τους υποστηρικτές που ειχαν συγκεντρωθεί στους χωρους του κοινοβουλίου. 
Το όλο νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί απο τη Γερουσία,με τη βοήθεια των πρασίνων τον προσεχή Νοέμβριο...
Δύο προηγούμενες αποτυχημένες προσπάθειες να ψηφιστούν τα παρόμοια νομοσχέδια ήταν βασική αιτία  για την πτώση του προκατόχου της  πρωθυπουργού Kevin Rudd.


Η κα Gillard έκανε μια υποχρέωση κατά τη διάρκεια της ομοσπονδιακής εκλογής του περασμένου χρόνου για να μην εισαγάγει έναν φόρο άνθρακα.
Ο προτεινόμενος φόρος καταρτίστηκε αφότου απέτυχε η κα Gillard να κερδίσει την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο και έπρεπε να στηριχθεί στην υποστήριξη των πρασίνων.


Οι 500 μεγαλύτερες εταιρίες που ρυπαίνουν το περιβάλλον  της Αυστραλίας θα πληρώσουν A$23 (16 περίπου Ευρώ) για κάθε τόνο  εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα.


Η κυβέρνηση λέει ότι εννέα από τις 10 οικογένειες θα αντισταθμιστούν μέσω των φορολογικών περικοπών ή των αυξήσεων ευημερίας για οποιεσδήποτε αυξανόμενες δαπάνες, αλλά η αντιπολίτευση  λέει 60% θα είναι χειρότερα.


Ο φόρος θα εισαχθεί την 1η Ιουλίου το προσεχές έτος,και θα επανεξεταστεί μετα απο 3 έτη..
Ο συντηρητικός ηγέτης της αντιπολίτευσης , Tony Abbott, έχει υποσχεθεί να καταργήσει το φόρο εάν κερδίσει την εξουσία..


Ας ελπίσουμε ότι μια καλυτερη μέρα θα ξημερωσει πλέον για τον πλανήτη μας...
ΕΚΔΗΜΟΣ


Δειτε τί μετέδωσε το BBC και τα άλλα μέσα ενημέρωσης για το ίδιο θέμα
http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-pacific-15269033

No comments:

Post a Comment

wibiya widget