Thursday, September 29, 2011

TEΡΑΤΟΓΕΝΝΗΣΙΣ Του Χαράλαμπου Συμεωνίδη

Λιτότητα Λιτότητα, Λιτότητα...Αυτό είναι το αποτέλεσμα της περίφημης αυτορρύθμισης των  Αγορών της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας. Η πλήρης απελευθέρωση τους στα χρόνια της οικονομικής παγκοσμιοποίησης και της κυριαρχίας του χρηματιστηριακού κεφαλαίου οδήγησε στη σημερινή αδιανόητη [μέχρι πριν λίγα χρόνια] και απίστευτη πραγματικά κατάσταση που βιώνουμε σήμερα. Ήτοι το σύστημα ελέχου των αγορών που θέσπισαν οι ηγέτιδες οικονομικές δυνάμεις με προεξάρχουσα τις ΗΠΑ, να έχει αυτονομηθεί πλήρως και  να καθορίζει αυτό πλέον τους κανόνες της λειτουργίας του παιχνιδιού ,ελέγχοντας ολοκληρωτικά τις εθνικές κυβερνήσεις, τις εθνικές οικονομίες,τις διεθνείς  Τράπεζες, τις μεγάλες Πολυεθνικές, όλους εκείνους δηλαδή που το δημιούργησαν...Σωστό Τερατούργημα...!
Ο ανεπτυγμένος κόσμος μόνιμα και σταθερά πάνω απο μία δεκαετία γεύεται τη συνταγή  της καταπολέμησης  των ελειμμάτων και της συγκράτησης του πληθωρισμού, μέσα απο μία λιτότητα δίχως τέλος.Οι πολίτες που είναι απογοητεύμένοι γιατί νοιώθουν ότι είναι εκτοπισμένοι από το οικονομικό γίγνεσθαι που κυρίως ΑΥΤΟΥΣ αφορά, παλεύουν με νύχια και με δόντια για να τα βγάλουν πέρα, ενώ τα "χρυσά αγόρια " των μεγάλων χρηματιστηρικών οίκων που οδήγησαν τη παγκόσμια οικονομία στη πρωτοφανή κρίση ρευστότητας του 2008 ,μετά την κατάρρευση της αγοράς ακινήτων στις ΗΠΑ, για την οποία σχεδόν αποκλειστικά ευθύνονται, σήμερα ζουν και βασιλεύουν, απολαμβάνοντας τα ίδια οικονομικά προνόμια, τις ίδιες υπερμεγέθεις οικονομικές απολαβές ....ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ...!
Η σύγχρονη κεντροαριστερά σήμερα στη Ευρώπη συντεταγμένα και ανοιχτά πρέπει να απαιτήσει και να επιβάλει στις εθνικές κυβερνήσεις της Ευρωζώνης την απεμπλοκή της Ένωσης από αυτό το καρτέλ της ανώνυμης οικονομικής παραεξουσίας που ταλανίζει εκατομμύρια ανθρώπους..
  Η λύση δεν μπορεί νάναι παρα μόνο μία. ...Πρώτα από όλα, σήμερα κιόλας, με την οικονομική διευκόλυνση των ευρωπαικών κρατών με την κυκλοφορία χρήματος στη αγορά από ην ΕΚΤ και την διάθεση του για τις μαζικές αγοραπωλησίες ομολόγων των χωρών που βρίσκονται στη δίνη της κρίσης, οι διάφοροι διεθνείς οίκοι θα λάβουν το μήνυμα και θα κατανοήσουν ότι η εποχή της κυριαρχίας τους παρέρχεται. Περαιτέρω με την  ολοκληρωτική δημοσιονομική Ευρωπαική ενοποίηση, μέσα από μια οικονομική κεντρική διακυβέρνηση, όπου ο καθένας θα γνωρίζει εκ των προτέρων μέσα από ένα ενιαίο Ευρωπαικό Προυπολογισμό τι έχει να λάβει και τι έχει να συνεισφέρει, ανάλογα με τις δυνατότητες του και με τις ανάγκες του αντίστοιχα. Με μία κοινή φορολογική πολιτική για όλους, με ενιαίο δημόσιο μισθολόγιο για όλους, με κοινές δημόσιες δομές και λειτουργίες για όλους..Μελλοντικά δε με κοινή κεντρική Κυβέρνηση, με ενιαίο Κοινοβούλιο άμεσα εκλεγόμενο και με κοινό Σύνταγμα....Τα Κράτη -Έθνη είναι ώρα να περάσουν στα Μουσεία της Ευρωπαικής πολιτικής ιστορίας.
Μια Ευρώπη πολιτικά ενιαία θά φέρει το οριστικό τέλος στα δημιουργήματα αυτά της τερατογένεσης που ο  άκριτος καπιταλισμός δημιούργησε και εξέθρεψε .. Απραγματοποίητο Όνειρο ή Ρεαλιστικός Στόχος ? Η ευρωπαική Κεντροαριστερά αν θέλει να υπάρχει και να οριοθετεί το ιδεολογικοπολιτικό της πεδίο από τις μονεταριστικές ή τις εθνοκεντρικές συλλογιστικές που κυριαρχούν σήμερα στη Ευρώπη, έχει το λόγο..!
Αγωνα επιστροφής στα πολύ παλια επιδιωκουν οι λαιμαργοι της Ευρωπης
ΓΙΑ ΤΟ Π80
ΕΝΑΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ

No comments:

Post a Comment

wibiya widget