Wednesday, September 21, 2011

Lonsdale Street ..ευθυμα Μελβουρνης.. Με το Γιωργο Γαλάνη*


Εκείνο που με εκπλήσσει πραγματικά είναι ότι πολλοί ομογενείς  ενδιαφέρονται για κάποιον, σε περίπτωση που ιδούν κάτι περί αυτού καταχωρημένο στον Τύπο. Αυτό γίνεται και τώρα με την περίπτωση του Ντίνου του Μανέλη, ο οποίος εμφανίστηκε στο προσκήνιο πριν από τρεις μόλις μέρες. Ουσιαστικά όμως, το Ντίνο τον γνωρίζουν πολλοί και (ειδικότερα) τα παιδιά της... πιάτσας! Ακόμη και ο γνωστός επιχειρηματίας πωλήσεων αυτοκινήτων κ. Γιώργος  Κοτσές μου τηλεφώνησε χθες για να με ρωτήσει ποιος είναι τέλος πάντων αυτός ο Ντίνος ο Μανέλης! Με το φυσικότερο χρώμα φωνής του κόσμου του απάντησα πως ο Ντίνος είναι αυτός... που έχει στο γραφείο της έκθεσής του! Φυσικό να μην γνωρίζει τα επώνυμα των υφισταμένων του ο κ. Κοτσές, μετά από τόσους και τόσους που έχει προσλάβει στο υπαλληλικό του προσωπικό κατά καιρούς! Τέλος πάντων, αυτά είναι θέματα που υπάγονται στα... προσωπικά δεδομένα και ας μην τα αναμοχλεύουμε. Γεγονός είναι πάντως πως ο Ντίνος ο Μανέλης υπήρξε ‘αστέρας’ της  και διαδραμάτισε το δικό του ρόλο τις εποχές της ακμής αυτού του δρόμου. Ακόμη και σήμερα συνεχίζει να επισκέπτεται το δρόμο αυτό ο Ντίνος, μην μπορώντας να αποκολληθεί από τις συνήθειες εκείνες που τα πράγματα ήσαν εντελώς διαφορετικά. Δεν είναι το ίδιο βέβαια, αλλά πηγαίνει!

Προχθές, μου τηλεφώνησε ο Στάθης ο Ρομποτής και πριν ακόμη μου εξηγήσει στο σκοπό του τηλεφωνήματος, με ρώτησε αν γνωρίζω ‘τι μέρα έχουμε σήμερα’. Απάντησα φυσικά ότι ‘έχουμε Τρίτη, αλλά τι σημασία έχει αυτό;’ για να πάρω αμέσως την επίπληξη του Στάθη: «Δεν ξέρεις ότι σήμερα είναι του Αγίου Ευσταθίου και γιορτάζω;». Απόρησα και του ανάφερα αμέσως τις αντιρρήσεις μου λέγοντας ότι, γνωρίζω πολύ καλά ότι εορτάζει ο Άγιος Ευστάθιος, αλλά όχι ο Στάθης ο... ασταθής! Εκνευρίστηκε σε μεγάλο βαθμό και μου είπε πως είχε σκοπό να με κεράσει για τη γιορτή του, αλλά τέτοιο... γαϊδούρι που είμαι (το τόνισε αυτό) δεν πρόκειται να ιδώ ούτε μαρουλόφυλλο από τα χέρια του! Ανταπάντησα λέγοντας πως είναι πολύ κουτό να διχάζονται οι γνώμες φίλων που το κοινό σημείο τους είναι η προσήλωσή τους στο... όραμα της Lonsdale Street. Δέχθηκε την παρατήρηση και το θέμα έληξε πρόσκαιρα εκεί, αν φυσικά δεν αναζωπυρωθεί εκ νέου!

Πολλοί μου έχουν τηλεφωνήσει και με ρωτούν τι έχει απογίνει ο Κώστας ο Εικοσιδέκας, ο άλλοτε στυλοβάτης αυτής της στήλης, ο άνθρωπος που κράτησε ανοιχτό αυτό το... μαγαζί σε δύσκολους καιρούς! Απαντώ ότι υπάρχει, αλλά έχει μετακομίσει και έχω χάσει τα ίχνη του. Τις προάλλες αποφάσισα να κάνω έρευνες για να τον εντοπίσω και πήρα τα όρη και τα βουνά. Έφθασα σε κάτι απόκρημνους γκρεμούς που κινδύνευα να βρεθώ στα ρέματα και να γελάει ο κόσμος και τελικά, είδα μια μικρή ταμπέλα που έγραφε... ‘Λημέρι Νταβέλη’. Κατάλαβα πως αν προχωρούσα ακόμη περισσότερο, σίγουρα θα έπεφτα στα χέρια των λήσταρχων της περιοχής και μετά, θα ξεκινούσαν διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωσή μου! Επέστρεψα και πάλι στη βάση μου, αλλά προσεχώς θα καταφύγω στην αφετηρία των... δραστηριοτήτων του Εικοσιδέκα, που δεν είναι άλλη από το Καζίνο της Μελβούρνης. Γιατί, οτιδήποτε και να γίνει, ακόμη και ζωή να κοπεί, το... χούϊ δεν πρόκειται να κοπεί ποτέ. Βέβαια, οι συνθήκες έχουν αλλάξει κατά τα τελευταία χρόνια, αλλά τα βασικά πράγματα έχουν παραμείνει ακόμη άθικτα. Πιστεύω λοιπόν να τον εντοπίσω πολύ σύντομα...

                            * Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΛΑΝΗΣ.
           είναι δημοσιογράφος της καθημερινής εφημερίδας  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ    
            και  στη στηλη του  περιγραφει, με εύθυμη διάθεση ,διαφορα θέματα της Μελβουρνης




ς

No comments:

Post a Comment

wibiya widget