Saturday, August 6, 2011

OIKΟΛΟΓΙΑ: Δεν πιστεύουμε πως έχουμε ανάγκη από σωτήρες` η άποψή μας είναι πως ο απλός καθημερινός άνθρωπος είναι το αλάτι της γης.

Της   =================================
 
 ΕΥΡΥΔΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΔΟΥ
========================
, Σάββατο, 6 Αυγούστου 2011 στις 10:47 μ.μ.
 Ο καθένας από μας είναι ο κόσμος και ο κόσμος είναι ο καθένας μας. Αν αλλάξουμε εμείς ολόκληρη η κοινωνία θα αλλάξει.
Τα δύο πρόσφατα ταξίδια στην Ισπανία και την Αργεντινή, αποτέλεσαν μία ακόμη επιβεβαίωση της ραγδαίας εξάπλωσης της ερήμου, της μεγάλης καταστροφής της φύσης στο όνομα κούφιων λέξεων όπως πρόοδος και ανάπτυξη. Όμως η ερημοποίηση δεν περιορίστηκε μόνο στη φύση αλλά απλώθηκε και στις ανθρώπινες καρδιές. Χάνεται η χαρά από τη ζωή μας, η κατανόηση, η ικανότητα να συγχωρούμε και η αγάπη απουσιάζουν, οι ανθρώπινες σχέσεις υποβαθμίζονται ολοένα και περισσότερο, οι άνθρωποι δε μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, να συνεργαστούν.

Στις κρίσιμες αυτές στιγμές τόσο για τη φύση όσο και για την ανθρωπότητα είναι ανάγκη να δράσουμε όσο το δυνατό πιο γρήγορα` η δράση μας είναι απαραίτητο να γεννηθεί μέσα από την κατανόηση του προβλήματος, αλλιώς θα είναι μια απλή σπασμωδική αντίδραση. Η καταστροφή της φύσης θα σημάνει και το τέλος του ανθρώπινου πολιτισμού.
Όπως επισημαίνει ο Fukuoka, η πραγματική αλήθεια, το πραγματικό καλό και η πραγματική ομορφιά, υπάρχουν μόνο στη φύση και όχι στον κίβδηλο ανθρώπινο πολιτισμό. Έχουμε ανάγκη από ένα καινούργιο πολιτισμό όπου ο άνθρωπος θα έχει ως βασικό στόχο να υπηρετήσει τη φύση και να κτίσει αρμονικές σχέσεις με τους συνανθρώπους του και τα άλλα πλάσματα.
Μαζί με εθελοντές από όλο τον κόσμο δουλεύουμε για να δημιουργήσουμε φυσικά αγροκτήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, λαχανόκηπους της αυτάρκειας, για να πρασινίσουμε τα άγονα βουνά και τις ερήμους. Η απάντηση στο πρόβλημα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, κατά την άποψή μας, είναι η αυτάρκεια σε επίπεδο διατροφής, σε επίπεδο υγείας και ακόμη σε νοητικό επίπεδο.
Θα χαρούμε πολύ να μοιραστούμε αυτές τις δραστηριότητες και με άλλους ανθρώπους που θέλουν να δράσουν ανεξάρτητα από σύνορα, φυλές, έθνη, θρησκείες γιατί όλα είναι ένα και το ένα είναι όλα.
Ας γίνουμε λοιπόν σπορείς σπόρων για να μετατρέψουμε ξανά τον πλανήτη μας σε ένα νέο κήπο της Εδέμ. Το οφείλουμε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας, στις επόμενες γενεές.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

Στις 31 Αυγούστου έληξε ουσιαστικά η διεθνής συνάντηση φυσικής καλλιέργειας που έλαβε χώρα στο Κλησοχώρι της Έδεσσας για 10 ολόκληρες μέρες και έδωσε την ευκαιρία σε 150 περίπου ανθρώπους από πολλές γωνίες της γης, να βρεθούν μαζί, φτιάξουν σβώλους, να χορέψουν, να τραγουδήσουν κι΄ όχι απλά να ονειρευτούν, αλλά και να συζητήσουν για το πώς να μετατραπεί η γη σε Κήπο της Εδέμ.

Σε όλους αυτούς που συμμετείχαν δόθηκε παράλληλα η ευκαιρία να επισκεφθούν τις φυσικές ομορφιές του Νομού Πέλλας, να πάρουν μια μικρή γεύση από την κουλτούρα του τόπου.

Στην διάρκεια των 10 ημερών έγιναν περίπου 8 τόνοι  σβώλων που θα χρησιμοποιηθούν για σπορές στο Πήλιο, την Κέρκυρα και την Κερατέα Αττικής με στόχο την αναδάσωση  καμένων εκτάσεων ενώ παράλληλα θα γίνουν σπορές για τη δημιουργία δύο φυσικών αγροκτημάτων.

Δόθηκε επί πλέον η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να δουν πρακτικά πως γίνεται ένας λαχανόκηπος ή ένα φυσικό αγρόκτημα με την μέθοδο των σβώλων, όλοι δε είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το φυσικό αγρόκτημα στο Κλησοχώρι, την μικρή αυτή ουτοπία όπου πουλιά, ζώα, φυτά ζουν μαζί αρμονικά.

Τις τελευταίες δύο  ημέρες έγιναν συζητήσεις για το πώς να προωθηθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό η προσπάθεια δημιουργίας λαχανόκηπων της αυτάρκειας, φυσικών αγροκτημάτων και αναβλάστησης των άγονων βουνών και των ερήμων. Η ποιο σημαντική πρόταση έγινε από τα παιδιά που ήρθαν από την Νότια Αμερική, για μια ταυτόχρονη σπορά το 2011 στην Αργεντινή, την Χιλή την Ουρουγουάη και χώρες της Μεσογείου. Πιστεύουμε πως με την συνεργασία όλων μας αυτή η πρόταση μπορεί να υλοποιηθεί και να περάσει ένα μήνυμα στους ανθρώπους, πως αυτό που κινεί τα πράγματα


Το site αυτό  http://www.naturalfarming.eu/   δε στήθηκε απλά με την πρόθεση να δώσει πληροφορίες για τη φιλοσοφία και την πρακτική της Φυσικής Καλλιέργειας, μια μέθοδο γεωργίας και ταυτόχρονα ένα πνευματικό μονοπάτι, που εμπνεύστηκε ο Ιάπωνας  φιλόσοφος, ποιητής και αγρότης Masanobu Fukuoka.Δεν έχει ως σκοπό να αναδείξει ένα νέο γκουρού ή πνευματικό ηγέτη ούτε να καθιερώσει μια νέα λατρεία, ένα αποκούμπι για τους ανθρώπους που αναζητούν στηρίγματα στους άλλους.
Η γνώμη του  γράφοντος  είναι πως δε χρειαζόμαστε γκουρούδες, δασκάλους, πνευματικούς ηγέτες ' ο καθένας από μας είναι σε θέση να δει την αλήθεια, δηλαδή την ως έχει πραγματικότητα, το γεγονός ως έχει κάθε στιγμή,  ο καθένας από μας μπορεί να κατανοήσει τον εαυτό του, να πετύχει την αυτογνωσία.


Διεύθυνση κέντρου φυσικής καλλιέργειας:

Κλησοχώρι Εδέσσης στο 2ο χιλιόμετρο του δρόμου Εδέσσης
Αριδαίας

Ταχυδρομική διεύθυνση:
Κέντρο φυσικής καλλιέργειας
Παναγιώτης Μανίκης
Τ.Θ. 139 Τ.Κ. 58200
Κλησοχώρι Έδεσσα
Τηλ. 23810-27312 ώρες επικοινωνίας 7μμ-9.30μμ
Ενδεικτικά πληροφορίες για την σπορά με σβόλους αργίλου βλέπε και στην ιστοσελίδα:
http://www.naturalfarming.us





Όμως η ερημοποίηση δεν περιορίστηκε μόνο στη φύση αλλά απλώθηκε
και στις ανθρώπινες καρδιές.

Χάνεται η χαρά από τη ζωή μας, η κατανόηση, η ικανότητα να συγχωρούμε
 και η αγάπη απουσιάζουν, οι ανθρώπινες σχέσεις υποβαθμίζονται ολοένα
 και περισσότερο, οι άνθρωποι δε μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους,
 να συνεργαστούν.


No comments:

Post a Comment

wibiya widget