Sunday, June 26, 2011

NEA ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ. Διωγμος εκφωνητή


      Ο Derryn Hinch μάχεται για
          να αποφύγει τη φυλάκιση.
  
  Περικυκλωμένος από την κάμερες των δημοσιογράφων ο κ. Hinch και η σύζυγός 
            του Σανέλ, παραδέχεται πως ‘παρέκαμψε τις διατάξεις του νόμου’.       

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ.
Ο πασίγνωστος εκφωνητής Derryn Hinch που πάσχει από καρκίνο κατέθεσε στο δικαστήριο ότι δεν είναι ένας ‘καουμπόϊ’  που δεν σέβεται τους νόμους και τώρα αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης επειδή ονόμασε δύο παιδόφιλους εκθέτοντάς’ τους.  
Ο κ. Hinch προσπάθησε με τους δικηγόρους υπεράσπισής του να αποφύγει τη φυλακή για την παραβίαση των δικαστικών αποφάσεων, με την ονομασία δύο καταδικασμένων σεξουαλικών εγκληματιών.
Αργότερα, έξω από το δικαστήριο, εξαπέλυσε τους μύδρους του, λέγοντας ότι δεν λυπήθηκε που ονόμασε τα άτομα αυτά.  Ο κ. Hinch, που η ζωή του εξαρτάται από μια μεταμόσχευση συκωτιού μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, είπε στο δικαστήριο  Magistrates ότι δεν θα είχε την άνεση να διακανονίζει τα της υγείας του στο νοσοκομείο, μέσα από τη φυλακή.
Ο κ. Hinch αντιμετωπίζει μια καταδίκη μέχρι τεσσάρων χρόνων φυλάκισης, εάν βρεθεί ένοχος τεσσάρων κατηγοριών για προσβολή του δικαστηρίου.  
Το δικαστήριο άκουσε πως υπάρχει πιθανότητα ο κ.  Hinch λάβει συκώτι από δότη και να γίνει η μεταμόσχευση.  Ο κ. Hinch ανάφερε στο δικαστήριο την πορεία της επαγγελματικής σταδιοδρομίας του κατά τη διάρκεια της οποίας είχε επιφέρει τη μεταρρύθμιση νόμου, έκανε εκστρατεία για την προστασία των παιδιών, και βοήθησε τις ανθρωπιστικές ανάγκες σε όλο τον κόσμο. Αλλά,  ζήτησε να αναθεωρήσει ο δικαστής την κράτησή του, εξ αιτίας της ιατρικής κατάστασής του.
Έξω από το δικαστήριο, ο κ. Hinch παραδέχθηκε πως δεν ήταν μετανιωμένος για την ονομασία των δύο ατόμων. «Αλλά ο νόμος είναι ο νόμος και εγώ τον παρέκαμψα!».   
Η απόφαση για την ποινή του κ.  Hinch θα ανακοινωθεί στις 21 Ιουλίου.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget