Thursday, June 23, 2011

Ο ΣΚΑΥ διωχνει εν ψυχρώ γνωστο παρουσιαστή



Ο Γιάννης Μάγγος
Ενα ρατσιστικό(;) αστειάκι  του στοίχισε την πολυχρονη εργασία του στο ΣΚΑΥ
;Ένα ρατσιστικό σχόλιο που έκανε ο βετεράνος ομογενής παρουσιαστής ειδήσεων της αυστραλιανής τηλεόρασης Γιάννης Μάγγος (και για το οποίο ζήτησε αμέσως συγγνώμη) φαίνεται ότι στάθηκε αφορμή για να χάσει την δουλειά του.
Επισήμως ο, επίσης ομογενής, διευθυντής ειδήσεων του καναλιού Sky News, Άγγελος Φραγκόπουλος, δηλώνει ότι ο κ. Μάγγος δεν απολύθηκε, αλλά «απλώς δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιό του».
«Του εξήγησα τηλεφωνικά ότι δεν θα ανανεωθεί το συμβόλαιό του και τον ευχαρίστησα για την πολύχρονη προσφορά του στο κανάλι Sky News» είπε ο κ. Φραγκόπουλος.
 Δημοσιεύματα του αυστραλιανού Τύπου αναφέρουν, όμως, ότι ο Γιάννης Μάγγος απολύθηκε για ένα ρατσιστικό σχόλιο που έκανε για έναν Κινέζο που κέρδισε το λότο και πήγε να παραλάβει τα χρήματά του, φορώντας μάσκα για να μην αναγνωριστεί.
Ο Μάγγος ζήτησε αμέσως συγγνώμη για το λάθος του, σημειώνοντας ότι «είμαι και ο ίδιος ελληνικής καταγωγής και δεν έπρεπε να προσβάλω κανέναν».
Η αρχική αναφορά του, όμως, αναμεταδόθηκε από μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ, προκλήθηκε σάλος και τερματίστηκε η συνεργασία του με το Sky News.
Ο Μάγγος έχει μπαρουσία άνω των 30 χρόνων στην αυστραλιανή τηλεόραση και ήταν ο πρώτος ελληνικής καταγωγής παρουσιαστής ειδήσεων στην Αυστραλία.



Πηγη: Ν.Κόσμος 22-6-11

No comments:

Post a Comment

wibiya widget