Saturday, May 28, 2011

Πάγκαλος : "ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ διακινουν τα σενάρια για τη δραχμή "


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, επιτίθεται σε όσους προτάσσουν σενάρια για επιστροφή στη δραχμή, » μόνο οι μαυραγορίτες θα πλουτίσουν και αυτοί είναι που διακινούν αυτά τα σενάρια», δηλώνει χαρακτηριστικά επισημαίνοντας μάλιστα πως υπάρχουν Έλληνες που έχουν ποντάρει τα λεφτά τους στην καταστροφή της χώρας.
Σε συνέντευξή του στο «Έθνος της κυριακής» τονίζει επίσης πως η επιστροφή στην δραχμή θα μας πήγαινε στο χειμώνα του 41.
Ο κ. Πάγκαλος καλεί τη Νέα Δημοκρατία να ψηφίσει νέο εκλογικό νόμο καθώς »με τον υπάρχοντα εκλογικό νόμο», όπως τονίζει, «θα πάμε σε ακυβερνησία που σημαίνει πως την επομένη των εκλογών το δημόσιο δεν θα καταβάλει μισθούς και συντάξεις, ενώ η χώρα θα μετατραπεί σε προτεκτοράτο», επισημαίνοντας επίσης προς τον Αντώνη Σαμαρά πως «αν θέλει πραγματικά να αμφισβητήσει τη λαϊκή νομιμοποίηση της κυβέρνησης, τότε να ψηφίσουμε νέο εκλογικό νόμο που να ισχύσει άμεσα και να εγγυάται ότι το πρώτο κόμμα θα σχηματίσει ισχυρή κυβέρνηση.
» Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να μπουν στην κυβέρνηση και εξωκοινοβουλευτικά στελέχη ο κ. Πάγκαλος, αναφέρει πως σε καμία περίπτωση η άσκηση της εξουσίας δεν μπορεί να αφεθεί σε πρόσωπα ή θεσμούς που δεν έχουν άμεση λαϊκή νομιμοποίηση, αν και παραδέχεται πως υπάρχουν και περιπτώσεις όπου τέτοια στελέχη είναι χρήσιμα.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προσδιορίζει τα διλήμματα, τους κινδύνους και το διακύβευμα στην κρίσιμη αυτή συγκυρία, ζητώντας από τον Αντώνη Σαμαρά «αν πιστεύει ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τη λαϊκή νομιμοποίηση να το πει και από το βήμα της Βουλής και θα πάρει την απάντηση που προστάζουν οι καιροί».
Όσον αφορά στο κίνημα των «Αγανακτισμένων» πολιτών, ο κ. Πάγκαλος τονίζει πως η διαμόρφωση ενός πολιτικού κινήματος δεν εξαρτάται από τα like και τα unlike του facebook.
Πηγή: AnevaseTo

No comments:

Post a Comment

wibiya widget