Sunday, May 29, 2011

ΓΑΠ «Αυτή τη στιγμή προέχει η πατρίδα.Ούτε εγω,ουτε το Πασοκ ουτε τα κόμματα"




Πηγή:ANT1  Δημιουργία:29/5/2011 8:01 πμ  Τελευταία ενημέρωση:29/5/2011 2:29 μμ
 


«Αυτή την στιγμή προέχει η πατρίδα, ούτε εγώ, ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε τα κόμματα, μπροστά στον κίνδυνο να μείνει η Ελλάδα χρόνια πίσω, θα κάνω το καθήκον μου, δεν με νοιάζει το σαράκι του μικροκομματισμού και το πολιτικό κόστος» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου στη εισηγητική του ομιλία προς τους τοπικούς φορείς των Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι από την αρχή ο ίδιος επιδίωξε την συνεργασία καθώς η χώρα θα βγει πιο γρήγορα από την κρίση με αυτόν τον τρόπο, ενώ αναφερόμενος στην τελευταία συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε ότι «συγκλίνουμε σε πολλά».
«Απαιτείται πολιτική βούληση για την υπέρβαση των κομματικών συμφερόντων και αυτό θα φανεί στην πράξη, μπορούμε να είμαστε διαφορετικοί, αλλά όχι εχθροί» επισήμανε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα τόνιζε την εικόνα σοβαρότητας της χώρας και θα έδινε ηχηρή απάντηση σε όσους αμφισβητούν την Ελλάδα.
Ο πρωθυπουργος επιδιώκει το μίνιμουμ της συναίνεσης και παρά τις διαφωνίες που εκφράστηκαν στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, καταβάλλεται προσπάθεια να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας με τα πολιτικά κόμματα και κυρίως με τη Νέα Δημοκρατία.
Το Σάββατο ο Γιώργος Παπανδρέου, μετά από τη συνάντησή του, με τον Καναδό ομόλογό του, Στίβεν Χάρπερ, δήλωσε αποφασισμένος να συνεχίσει την προσπάθεια για εθνική συνεννόηση, δίνοντας έτσι απάντηση στην προειδοποίηση του ευρωπαίου επιτρόπου για την οικονομία και την έκκλησή του για συναίνεση.
Πάντως, σταθερά στις θέσεις τους παραμένουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, την ώρα που νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν κατάρρευση του δικομματισμού.
Ο προεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς ενημερώνει τη Δευτέρα την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.
Την αισιοδοξία του ότι μπορεί να υπάρξει ένας ακόμα κύκλος για συνεννόηση, τονίζει  ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, σε νέα δήλωσή του και καλεί τον πρωθυπουργό «να μην προβεί σε βεβιασμένες κινήσεις που θα κάνουν ατελέσφορη αυτή την νέα προσπάθεια», ενώ προτρέπει τον Αντώνη Σαμαρά «να σκεφτεί πιο ήρεμα και πιο ώριμα».
Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ένα βήμα μπροστά, σε σχέση με την έως τώρα τακτική του ζητώντας την άμεση προσφυγή στις κάλπες σε ομιλία του, στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.


No comments:

Post a Comment

wibiya widget