Friday, May 13, 2011

ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΔΕΛΦΟΚΤΟΝΟΙ.....

Του
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ
ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ

ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΔΕΛΦΟΚΤΟΝΟΙ ..ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ..
Αυτό ήταν ένα σύνθημα που πριν απο αρκετά χρόνια είδα σε κάποιο τοίχο στα Εξάρχεια και με εκανε να σταθώ. Εκφράζει μια αντίληψη πολύ συγκεκριμένη για την "αριστερή" ιδεολογικά ελεγχόμενη και κατευθυνόμενη βία.  Αντίστοιχα συνθήματα συναντά κανένας, ειδικά σήμερα, που γράφονται απο τις διαφορες ομάδες φασιστοειδών και στρέφονται κατά των εγχρώμων και των λαθρομεταναστών.Η άκρα δεξιά προτάσσει την δική της ιδεολογική "πρόταση" ...Ο ΘΑΝΑΤΟΣ όμως έχει για όλους ένα πρόσωπο, μία μορφή, άσχετα αν κάποιοι για τους δικούς τους θανάτους πενθούν ή ακόμα χειρότερα"πενθουν", για τους θανάτους δε των άλλων αφήνουν να τους ξεφύγουν  ουρανομήκεις κραυγές χαράς και αγαλλίασης.......
Έτσι είναι τα πράματα όμως .Η ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ .Ο ΘΑΝΑΤΟΣ πλέον ενός ανθρώπου, ακόμα και ο σοβαρός τραυματισμός του είναι ένα πεδίο σύγκρουσης, μια αιτία άσκοπης και ανούσιας  αντιπαράθεσης των δύο άκρων που όμως τόσο πολύ μοιάζουν μεταξύ τους τους.
. ...ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΑΣΤΩ...Για τα θύματα που δεν ανήκουν σε κάποιο απο τα δύο στρατόπεδα δεν πέφτει εκατέρωθεν τουφεκιά. Κοινώς τουμπεκί ψιλοκομμένο  σύντροφοι μου. Τρανό παράδειγμα ο θάνατος των τριών ανθρώπων που  πέθαναν από ασφυξία από τη πυρκαγιά μέσα στο κτίριο της MARFIN στη οδο Σταδίου την 10.5.2010. Αλλά ούτε για εκείνο το 15χρονο Αφγανό που την 30.3.2010 διαμελίστηκε από τυφλή βομβα τοποθετημένη σε κάδο σκουπιδιών στα Πατήσια  και άφησε τυφλή τη δεκάχρονη αδερφή του ,δεν θυμάμαι να άκουσα έστω και ένα ψίθυρο.
Ξέρω λοιπόν πλέον πως ο θάνατος ενός μπάτσου δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα απο αυτά που  τόσο μας ταλανίζουν όλους. Δεν σκέφτομαι, δεν επιδιώκω τον βίαιο  θάνατο κανενός, πολύ περισσότερο δεν χαίρομαι με το θάνατο κανενός, απλά  γιατί είμαι  ένας μέσος κοινός σκεπτόμενος άνθρωπος.
   ... Σκέφτομαι μόνο πως  όλα αυτά τα "ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ" νομίζουν πως μπορούν, εν μέσω μιάς προτόγνωρης κατάστασης στο τόπο, να κατευθύνουν, να ελεγξουν τις ζωές μας, να μας κάνουν να κλεινόμαστε τα σπίτια μας μόλις δύσει ο ήλιος, να υποταχθούμε στη "εξουσία " τους. Άς τους κάνουμε να νοιώσουν οικτρά γελασμένοι.Με τον δικό μας τροπο όμως.  Με την ιδεολογική και κυρίως την υπαρξιακή τους απομόνωση και απαξίωση.  Κοινώς ας τους  βγάλουμε  την γλώσσα, ας τους διακωμωδήσουμε, ας τους  παροπλίσουμε συστηματικά...
Με τον τρόπο μας δηλαδη ας ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

No comments:

Post a Comment

wibiya widget