Sunday, May 1, 2011

Της ημέρας:ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ...ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ..;


Οτι και να γινει πια στην Ελλάδα ("Ανάσταση",έξοδος για την.. Ανάσταση,εργ.διαδηλωσεις,ποδοσφαιρικοί αγωνες..λεγε Κύπελλο..κλπκλπ)μετραμε σπασμένα κεφάλια,και συχνά ανθρωπινες ζωές..
Και καθως βλέπουμε τις συγκρούσεις στην τηλεόραση και οι εκφωνητές σταυροκοπιουνται, παρασύροντας στο σταυροκόπημα και τις γριούλες (που νομίζουν ότι σε καποια εκκλησία μπηκαν κι οπου ναναι θ α φανει και κάποιος ρασοφόρος για ...αγιασμό..)
αναρωτιόμαστε ομαδικά .ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ;
Σε καποιο γαλλικο βιβλίο διαβασα κάποτε :
-Ρώτησέ με ότι θέλεις..η απάντηση ειναι μία:
-Μόρφωση..μόρφωση..μόρφωση!!!!
Και τι εστί μόρφωση;
Κάποτε ,οταν υποχρεώθηκα να κανω το δάσκαλο, μα γιαγιούλα με ρώτησε
-Γιατί δεν μαθαιντς το "πατερημων" και το "πιστευω"  στα παιδιά;
.....

Καμμια αντίρρηση ..
Όλα χρειαζονται αν ετσι νομίζετε,αλλα προσωπικά στην Ελλάδα πιστευω ότι αυτο που χρειάζεται πλιότερο ειναι να καταλάβουμε ποιοι είμαστε και τί ρόλο παιζουμε στο παγκόσμιο κοπάδι (δεν σας βριζω με το κοπάδι, ποίμνιο,μας θεωρουν οι μονοθειστικες θρησκείες)
που πολυ μεγάλωσε και σε πολλά λειβάδια έγινε ανεξέλεγκτο..

Χωρίς 'μακροκοσκίνισμα" τα πολλά 'γιατί"  νομίζω θα βρίσκανε απάντηση αν στα σχολεία μας διδάσκονταν το μάθημα που μιλάει για όλα αυτα ,η ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ...
Η επιστήμη που ερευνά και δίνει απαντήσεις σε κάθε κοινωνικό φαινόμενο..
Δυστυχως,ενώ σε ΗΠΑ ,Αγγλία,Αυστραλία , Ισραήλ (!!!)και αλλού αποτελει βασικό μάθημα στα πανεπιστήμια ,στην Ελλάδα ειναι σχεδον ανύπαρκτο...
Έτσι το βάρος της κοινωνικής ανάλυσης Ελλάδας και Ελλήνων ,πέφτει στον φίλο μου Τράγκα ,Τριανταφυλλόπουλο,και άλλα "μπουμπουκομπούμπουκα"  και στον Άνθιμο,με τα πρωτοπαλλήκαρά του Πανίκα και ...φτερωτό γιατρό!!!
Αλλά όλοι αυτοι,όσο καλα κιαν ακούγονται δεν βοηθανε να βρούμε καμμιά λύση,βοηθάνε στην ανάπτυξη μιας... αντεθνικής,εθνικής προπαγάνδας..

Αννα του Βορρά και της παιδειας μας μέσα σε όλα τα άλλα δες και λίγο το θέμα της Κοινωνιολογίας..
Κι αν σήμερα λείπουν οι κοινωνιολόγοι στα Ελληνικά πανεπιστημια... στο εξωτερικό έχει κάμποσους και σίγουρα αγαπουν την πατρίδα τους..
ΔΠ
ΥΓ...Δεν ειμαι κοινωνιολόγος ..ακομα μαθητής ειμαι!!!
http://www.ultras-tifo.net/photo-news/372-aek-atromitos-30042011.html

No comments:

Post a Comment

wibiya widget