Monday, May 23, 2011

ΒΟΜΒΑ ΠΑΓΚΑΛΟΥ : 180 ψηφοι για το μνημόνιο ή εκλογες!!!


Αίσθηση προκαλεί το αίτημα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου να ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα με αυξημένη πλειοψηφία 180 ψήφων στην Βουλή, το οποίο διατυπώνεται μέσααπό συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News». Δεν είναι η πρώτη φορά που στέλεχος της κυβέρνησης ζητά κάτι..τέτοιο. Είχαν προηγηθεί οι γνωστές τοποθετήσεις από Ανδρέα Λοβέρδο και Άννα Διαμαντοπούλου, ωστόσο η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της Γ. Πεταλωτή είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα απαιτήσει αυξημένη αλλά μόνο την σχετική πλειοψηφία των 151 ψήφων. Ωστόσο, το ζήτημα αποκτά άλλη βάση όταν διατυπώνεται από τον ίδιο τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.



Στην παρατήρηση ότι αυτή η θέση μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές καθώς ενδέχεται η ΝΔ να καταψηφίσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σταθερότητας και οι ψήφοι της είναι απαραίτητες για να συμπληρωθούν 180 ψήφοι, ο κ. Πάγκαλος αναφέρει: «Προσωπικά θέλω να αποφύγουμε τις πρόωρες εκλογές με κάθε τρόπο, αλλά η ζωή δεν μπορεί να συνεχιστεί με αδιέξοδα. Η δημιουργία του αδιεξόδου στην δημοκρατική πολιτεία είναι εντελώς αδύνατη, γιατί πάντα υπάρχουν θεσμικές λύσεις. Αν η θεσμική λύση δεν παράγει τα αποτελέσματα που είναι επιβαλλόμενα από το συμφέρον της χώρας και της οικονομίας, ε, προφανώς και… εκλογές».

Στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημειώνει ότι δεν απειλεί κανέναν με πρόωρες αλλά οι εκλογές προκύπτουν εκ των πραγμάτων και προσθέτει ότι για να μην υπάρξει ακυβερνησία δεν πρέπει να γίνουν εκλογές και να υπερψηφίσει η ΝΔ ή ένα συμπαγές τμήμα της το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. «Εάν αυτό είναι αδύνατο, εφόσον ο πρωθυπουργός έχει κάνει την επιλογή του, χρειάζεται να βρεθεί διέξοδος», τονίζει ο κ. Πάγκαλος. Και συμπληρώνει: «Η διέξοδος είναι οι εκλογές και οι εκλογές μπορούν να γίνουν με πολύ σύντομη προεκλογική περίοδο». Μάλιστα, για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ακυβερνησίας, ο κ. Πάγκαλος προτείνει να τροποποιηθεί, με τη σύμπραξη της ΝΔ, ο εκλογικός νόμος ώστε με μικρότερη πλειοψηφία το πρώτο κόμμα να σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, σε άλλη συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής" ο κ. Πάγκαλος λέει "όχι σε κυβέρνηση προσωπικοτήτων" και προτάσσει τον "τεράστιο πάγκο" που διαθέτει το ΠΑΣΟΚ, αν και σχολιάζει: "Αυτό δεν αποκλείει να βάλεις και προσωπικότητες και να πλουτίσεις τον δημόσιο βίο με αυτόν που πιθανόν να έλεγε ότι δεν είχε την διάθεση ή τον χρόνο να πολιτευθεί". Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Πάγκαλος εξαπολύει επίθεση στον κ. Σαμαρά, τον οποίο κατηγορεί για αυθαιρεσία σε όσα παρουσίασε στο Ζάππειο ΙΙ. Μάλιστα, ζητά από τον πρόεδρο της ΝΔ "να πάψει να ψηφοθηρεί με αυτόν τον δημαγωγικό τρόπο και να συμβάλει στον δημόσιο διάλογο"...
Πηγή star.gr¨και


Read more: http://to-mati.blogspot.com/2011/05/180.html#ixzz1NBngh5YL

No comments:

Post a Comment

wibiya widget