Sunday, April 3, 2011

OI AMΠΕΛΟΥΡΓΟΙ Ν.ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ... ΔΕΝ ΘΑ ΤΡΥΓΗΣΟΥΝ ΦΕΤΟΣ!!!!

Ένας απο τους πολλους Έλληνες Αμπελουργους της Αδελαίδας ειναι και ο εικονιζόμενος κ. Παπαγεωργίου. Τη φωτογραφια του και τις δηλωσεις του δημοσιεύει στην έκδοση του Απριλίου η μοναδική Ελληνική εφημερίδα Αδελαίδας  "Παροικιακό Βήμα".

ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΛΟΓΩ ΣΥΝΕΧΩΝ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ
Δεν θα τρυγήσουν φέτος οι αμπελουργοί
 Απρίλιος 2011
 Τα εργοστάσια κρασιού της Νότιας Αυστραλίας αρνούνται να παραλάβουν τα σταφύλια του Ρίβερλαντ με τον ισχυρισμό ότι δεν απέκτησαν το απαιτούμενο ποσοστό ζάχαρης ως αποτέλεσμα των συνεχών βροχοπτώσεων.
Οι καταστροφικές βροχές της περασμένης βδομάδας έκαναν την κατάσταση ακόμη χειρότερη, βάζοντας περισσότερη πίεση στους σταφυλοπαραγωγούς που ήδη αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα με τη σαπίλα και άλλες σχετικές ασθένειες.
Ο ομογενής παραγωγός Τζακ Παπαγεωργίου από το Ρένμαρκ, (φωτογραφία) είπε ότι ενώ μερικοί οινοποιοί συνεργάζονται με τους παραγωγούς, οι υπόλοιποι το παίζουν "σκληροί" και αρνούνται να παραδεχτούν τις δυσκολίες που δημιούργησαν οι άνευ προηγουμένου βροχερές συνθήκες από την αρχή του 2011.
"Αυτό που ζητάμε είναι λίγη κατανόηση και κάπου να συμβιβάζονται. Αν το ποσοστό ζάχαρης είναι κοντά και η ποιότητα είναι καλή, ας τα πάρουν για να ξεφορτώσουμε και τα κλήματα", είπε ο κ. Παπαγεωργίου.
"Μερικά εργοστάσια δέχονται τα σταφύλια έστω και με μισό βαθμό ζάχαρης (baume) λιγότερο, εφόσον η γεύση και η ποιότητα είναι εκεί".
"Δεν μπορούν όμως κάποια εργοστάσια να στέκονται εκεί και να λένε ότι "θέλουμε τόσους βαθμούς ζάχαρης", διότι τα σταφύλια δεν θα αντέξουν", είπε.
Ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε ότι ένα μεγάλο ποσοστό των σταφυλιών είναι ήδη κατεστραμμένο ενώ οι παραγωγοί έχουν υποστεί τεράστια έξοδα σε ψεκασμούς στην προσπάθειά τους να σώσουν την παραγωγή τους.
Ο εκπρόσωπος του οργανισμού CCW που παραλαμβάνει τα σταφύλια για λογαριασμό του μεγάλου εργοστασίου του Μπέρι, παραδέχτηκε ότι το εργοστάσιο έχει απορρίψει σταφύλια ως "ακατάλληλα" και όντως η σαπίλα σαρώνει... Η σαπίλα, επηρέασε αρχικά τα άσπρα σταφύλια αλλά εκφράζονται φόβοι ότι πριν προλάβουν να μαζευτούν, θα σαπίσουν και τα μαύρα...
Αναδημοσιεύεται απο το "ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΟ ΒΗΜΑ "ΑΔΕΛΑΙΔΑΣ,Απρίλιος 2011.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget