Monday, April 18, 2011

ΧΑΡΑΜΑΤΑ ΣΤΗ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ ΜΕ "ΔΟΞΑ ΠΑΤΡΙ ΚΑΙ ΥΙΩ..."


ΝΑ ΤΗ ΔΕΙΧΝΕΙ  3.35 χαραματα  ΣΤΗ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ Η ΕΡΤ


Χαράματα στη Μελβούρνη,αλλα ακόμα δεν άρχισαν να κελαηδούν τα παπαγαλάκια οι δεκαοχτούρες,oι τσαλαπετεινοί  και τα πολλά πουλάκια που η Μερσίνα καλόμαθε κι έρχονται κάθε πρωί στην αυλή μας για το ...μεζέτους!!!
Τη στιγμή αυτη  το μονο νανούρισμα ειναι απο τη δορυφορική ΕΡΤ που .άκουσον-άκουσον σε έναν πλανητη που κυριαρχούν τα άσματα,τα καλα έργα ,οι χοροί και τα πολλά τουριστικά αξιοθέατα,μας μεταφέρει τη ....ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ απο καποιο αδειο ναό της Ελλάδας (;) που ο δεσπότης έχει πιασει πρωτο στασίδι στην κάμερα και υποχρεωνεται ο κάθε...προσκυνητής που μπαινει στον "οίκο" να χαιρετα και κυρίως να φιλά την χείραν του σεβασμιωτάτου..
Αντε τωρα να εισαι Κινεζος,Γιάπωνας, τσπά κάποιος τουρίστας στη Μελβούρνη στο Σύδνευ ή στη Μαδαγασκάρη και λόγω Τζετ λάγκ να μη σε πιανει ύπνος και να πέσεις πανω στην ΕΡΤ ...Σιγουρα καθως θα βλέπεις ... μαυροντυμένους και παρδαλους δεσποτάδες ,παπάδες και ψαλτάδες(ναι  μαυροφορούνται κι αυτοι τωρα) να πανε περα δωθε, άλλοι να φιλουν χερια,τα θυμιατά να τσιτσιρίζουν και τα αργοσυρτα τραγούδια  να ερχονται στα αυτιά σαν αμανες,σιγουρα θα αναρωτιεσαι σε ποια μουσουλμανική χωρα έπεσες... ή καπου πολυ μακρυά απο το γνωστό κόσμο..


Καπου έχουμε χαθει τελειως στο παγκόσμιο παιχνιδι θρησκευτικά οι νεοβυζαντνοχριστιανογραικοέλληνες..Σε μια εποχη που οι περισσότερες εκκλησιες των  Αγγλοαυστραλων γίνονται εστιατόρια,ωδεία και ότι άλλο σκεφτεις,εμεις ακομα κτιζουμε νέους ναούς..!!!! Ειναι να μη ζηλευω τους Τούρκους που χάρι στον Θεσσαλονικιό Κεμάλ σταμάτησε αυτα τα θρησκευτικά Καραγκιοζιλίκια και γλυτωσαν οι άνθρωποι απο τους ύμνους προς Αβρααμ,Ισαάκ και Ιακωβ τουλάχιστον απο τηλεό ραση,ραδιόφωνο και...Βουλη!!!
Πριν 50 και παραπάνω χρόνια στην Ελλάδα οι ευχες σπάνια αναφέρονταν στο Πάσχα. Ακόμα και στο μικρό χωριό μου..."Καλη Λαμπρή" ευχονταν οι περισσότεροι και οι ποιητές μας τη Λαμπρή υμνούσαν.. Κι ήταν αυτό πολυ Ελληνικό γιατί ταιριαζε με τις λαμπρες γιορτες της Άνοιξης που γιόρταζαν οι πρόγονοί μας.. ΄Το Πάσχα ειναι μια καθαρά Εβραική γιορτη και σημαίνει πέρασμα..Ευχονταν να έχουν καλό ΠΕΡΑΣΜΑ (ΠΑΣΧΑ) απο την έρημο οι Ισραηλίτες.. Μηπως καιρός να δούνε και οι Νεοέλληνες τι ευχες.. .εκπεμπουν;

Αντε να ξαναγυρίσω στην ΕΡΤ ...κι ελπίζω να μη πουν και απόψε -όπως του Λαζάρου-με υπερηφάνεια οι παπάδες το " εξεγερω τα τέκνα σου Σιων επι των τέκνων των Ελλήνων.."
ΚΑΛΗΜΕΡΑ και "καλη Μεγαλη Εβδομάδα" όπως λενε αρκετοί στο Φαίης Μπουκ και στην Τηλεόραση!!!!
Δ.Π.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget