Monday, March 14, 2011

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΦΡΟΣΩ...

Φρόσω Τούμπουρου..Κανείς δεν θέλει να πιστέψει ότι έφυγε για πάντα!!!

Χτες Κυριακή (13-3-11)αρκετοί Έλληνες της Μελβούρνης συγκεντρώθηκαν  στον Άγιο Χαράλαμπο,για να τιμήσουν τη μνήμη της Φρόσως τούμπουρου,μιάς νέας και δραστήριας γυναίκας που τόσο ξαφνικά έφυγε πριν 1 χρόνο στα 62 χρόνια της..
Και στη χαρά και στη λύπη μας,η Φρόσω ακόμα είναι μαζί μας,λέει η καλη της φίλη, Μαίρη Στουπά (αριστερά)και συμφωνούν η συμπεθέρα της κ.Λεκατσά.η γνωστή ραιοεκφωνήτρια Ρένα Φραγκιουδάκη και η Νταίζη...
Τέσσερις ακόμα καλές της φίλες ήταν παρούσες για να τιμήσουν τη μνήμη της ,με επικεφαλής την κ Βιργινία Νάκα(δεξιά ) και τη Μαίρη Μαντζή ..

Η Φρόσω,ή Φράνσις, όπως την αποκαλούσαν αρκετές και αρκετοί που χρησιμοποιούν την αγγλική γλώσσα στην επικοινωνία τους, ήταν -όπως είπε στο μνημόσυνο η καλή της φίλη, Μαίρη Στουπά- "ανοιχτόκαρδη,γελαστή,φιλόξενη,και ζεστή ,που διαρκώς ήθελε να μαθαίνει...".
Ο Αντώνης Τούμπουρος,βαθειά συγκίνημένος παρακολουθει αναμνηστικές φωτογραφίες  που έζησε με την αγαπημένη του Φρόσω και τις οποίες ανήρτησαν τα παιδιά τους.. 

Σύζυγος του επιχειρηματία και πρωην προέδρου ,για πολλα χρόνια ,της Κυπριακης Κοινότητας Μελβούρνης  Αντωνη Τουμπουρου,ήταν πρωτοπόρος και η ίδια σε όλους τους αγωνες του Ελληνισμού.
Ο θάνατός της,λίγες ώρες μετα την εξαγωγή ενός δοντιού,σόκαρε στην κυριολεξία την Αυστραλία και ήδη απο τότε οι οδοντίατροι ρωτουν πλέον όλους τους πελάτες τους τί φαρμακα κάνουν χρήση..
Η Σουζάνα Τούμπουρου

Στα παιδιά της ,Ιάσωνα,Σουζάνα,Παναγιώτη και Κατερίνα(δημοσιογράφο στην Κύπρο)και στο σύντροφό της Αντωνη τί άλλο να πεις απο το γνωστό να "ζήσετε να τη θυμάστε"...!!!
Ο Ιάσωνας και ο Παναγιώτης ευχαρίστησαν τους παρευρεθέντες που τίμησαν τη μνήμη της μητέρας τους..


  Σημείωση: Για όσους ζουν ανάμεσα σε 2 ή και 3 πατρίδες το πιο δ΄υσκολο είναι όταν μαθαίνεις για το χαμό ενός προσφιλού σου προσώπου και δεν είσαι  εκει να το αποχαιρετήσεις..Και δυστυχώς για μένα η απουσία των τελευταίων χρόνων με έκανε να λυπηθω πολύ που δεν μπόρεσα να πω το τελευταίο αντίο,στη Φρόσω,στην Ευθυμία Λίτσιου-μια απίστευτα δραστήρια γυναίκα απο τη Μεγάρχη Τρικάλων η οποία με τη βοήθεια του συζύγου της και των παιδιων τους, κατάφεραν να φτειάξουν εργοστάσιο σιδηρουργείο που παράγει εξαρτήματα  και για την μπόιγκ.Και φυσικά αβάσταχτη ήταν η πίκρα στο άκουσμα του θανάτου του πρώην συγκάτοικού μου και μέντορά μου σε πολλά, του γνωστου δημοσιογράφου και συνεκδότη της εφημερίδας "Νέος Κόσμος" Χρήστου Μουρίκη..Ελπίζω σύντομα για αυτούς και πολλους άλλους που έγραψαν ιστορία στα Νότια του πλανήτη μας να παρουσιάσω τα επιτευγματά τους και προσωπικές αναμνήσεις απο την Εφημερίδα μας....
ΔΠ

No comments:

Post a Comment

wibiya widget