Saturday, February 26, 2011

SUN DAY (Ημέρα του Ήλιου)στη Μελβούρνη.Στη Βασιλικη αγορά..


Aυτο που δεν μου άρεσε ειναι η αυτόματη πληρωμή στο πάρκινγκ.Περιμένεις στη σειρά να πας στο μηχάνημα ,να σου πει τί χρωστας και να προπληρωσεις το πάρκινγκ .Η λεγόμενη μεταανθρωπινη εποχη.. Θελουν μόνο τα χρήματά μας οι ιδιωτες και δεν θελουν κανένα εργάτη.. Απαράδεκτοι..Η ουρα εδω ειναι καμμια 20ριά άτομα αλλα σε ωρα αιχμης αυξάνεται δραματικά... 
Οι Αγγλόφωνοι κράτησαν για την πρωτη μέρα της Εβδομάδας το ίδιο όνομα που ειχαν και οι ΕΛΛΗΝΕΣ,γιαυτό τους πάω έξτρα...Δεν λέω ότι τα απομεινάρια των Ελληνων έκαναν έξτρα καυγά για να ονομάσουν την ημέρα αυτη Κυριακή(ημέρα δηλαδη του Κυρίου)απλα φαντάζομαι τι ξύλο και τι φαλοκτομές έπεσαν για να επικρατήσει αυτό..Μα θα μου πείτε ,οι πρόγονοί μας υποχρεωθηκαν να ξεχάσουν 6000 θεούς και το όνομα της Κυριακής μας πειράζει!;Μας πειράζει και πιο πολύ όταν ακούω πολλούς να δινουν άφεση αμαρτιων στους σφαγεις του Ελληνισμού και να επιμένουν ότι ειναι ευτυχείς που "οι άγιοι Τάφοι του Ισραήλ...σκέπασαν την Ελλάδα..Οκ αρκετα με τους αντίχριστους!!!ενω στη φωτογραφία βλέπετε ψάρια και σίγουρα δεν ειναι αυτα που ευλόγησε ο κύριος και έφαγαν 5000 κόσμου..Τα ψάρια αυτα είναι απο τη "Βασιλική μελβουρνιώτικη αγορα"που τη βρηκα ανοιχτη σήμερα και γέμισα το ψυγείο με θαλασσινά.. Βασιλικη η...Λαικη αγορά της Μελβούρνης αλλα οι ιχθυοπώλεις απο τη...Λημνο και την Κριθιά Θεσσαλονίκης ..
 Να σας συστήσω το Γιωργη το φίλο μου απο την Κοντιά της Λήμνου που πριν 20 και 30 χρόνια απ αυτον αγόραζα ψάρια..12.50 λεει η τιμη της υπέροχης συναγρίδας ,κάπου 9 Ευρώ δηλαδη,ενω τα στρειδια ειχαν γυρω στα 8 Ευρω η Ντουζίνα και μυριζαν θάλασσα..
Τα σκάλοπς (χτένια) που ο Γιωργης μολις τυλιξε 1 κιλό ειναι αρκετα μεγάλα κι η τιμή τους 19 δολλάρια το κιλό(15 ευρω πε΄ριπου)..Μεχρι να ρωτησει ο Γιωργης ,συνεταιρος του κουμπάρου μου του Τρυφωνα και του Μπαλαμπανίδη παλιότερα πως πάει η Ελλάδα καινα συγκρίνει ότι εδω τα λεφτά στην Αυστραλία τα εχει το κράτος,οι  σακκουλες γέμισαν..

 Ειλικρινης και χαρούμενος άνθρωπος ο Γιωργης,με κέρασε Τσιπουρο και καθάρισε 2 γαρίδς για μεζέ ,πολυ νόστιμες κιαν σας ενδιαφέρει η τιμή ,την πρασινη (άβραστη)που πηρα για να κάνω με σκόρδο την ειχε $15.99 το κιλο και τη βρασμενη 20!
 Στην υπολοιπη αγορά ειδα τα Αυστραλιανά οπάλια που Ελληνες ειναι οι χρυσοθηρες στο Κουπα Μπίτυ
 Τον παλιό μου φίλο που πουλάει γυναικεία ρουχα για τα τελευταία 30 χρόνια και μάλλον ο μονος που έμμεινε απο τους παλιούς και που φάνηκε να ανησυχει πολύ τι θα γίνει η πατρίδα του Μάλτα που βρισκεται δίπλα απο τη Λιβύη και πολλλοι πρόσφυγες θα κατακλύσουν τωρα το νησί του...Μη στενοχωριέσαι του ειπα, αυτη που θα περάσουν στη Μάλτα θα εχουν και αρκετά ψιλά και πάλι  θα φάνε καλά οι Μαλτέζοι!!!



¨οταν έρθετε Μελβούρνη μην ξεχάσετε να επισκεφθειτε την Αγορά της Βασίλισσας Βικτωρια!!! (QUeen  Victoria Market..)

No comments:

Post a Comment

wibiya widget