Tuesday, February 22, 2011

ΑΝΝΙΝΟΣ:ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ και πικραμένος απο τα επεισόδια στα Ελληνικα γήπεδα,ο Πρέσβης στη Νέα Ζηλανδία!!

Ο κ.Άννινος


-Είμαστε συγκλονισμένοι απο το σεισμό αλλα και πολυ πικραμένοι  απο τα επεισόδια στα Ελληνικά γήπεδα που κάνουν το γύρο του κόσμου και μας ντροπιάζουν ανεπανόρθωτα..
Τη δήλωση αυτη  έκανε ,πριν λίγο, προς την εφημερίδα μας ο  Έλληνας πρέσβης στη Νέα Ζηλανδία Δημήτρης Άννινος.. Σχετικά με τα  επεισόδια στην Αθήνα το ανέφερε λίγο πριν κλείσουμε τη συζήτησή μας για να τονίσει ότι είναι απαράδεκτο να εμφανίζει η πατρίδα μας εικόνες εμφυλίου πολέμου εξ αιτίας των αποτελεσμάτων σε ποδοσφαιρικούς αγωνες.. 

http://www.smh.com.au/photogallery/world/earthquake-strikes-christchurch/20110222-1b3a5.html?selectedImage=0

Παντου ερειπια..για περισσοτερες φωτογραφίες ,απο τη sydney Morning Herald,πατηστε παραπάνω


Για τον σεισμό των 6,3 ρίχτερ στη δευτερη μεγαλύτερη Νεοζηλανδέζικη πολιτεία, ολόκληρη η Αυστραλία έχει στραμένο το
 ενδιαφερον της εκει και όλοι οι σταθμοί τηλεοράσεως ειχαν έκτακτες¨"ζωντανές αναμεταδόσεις απο την περιοχη της τραγωδίας...
Μεχρι πριν λίγο ήταν γνωστα τα εξης..
- Κατέρρευσαν κτίρια ενώ υπάρχουν  δεκάδες εγκλωβισμένοι σε συντρίμμια που φλέγονται
- Σωστικά συνεργεία φτάνουν από την Αυστραλία - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η πόλη
- Δεν έχουν αναφερθεί έλληνες μεταξύ των
θυμάτων - Συνεχής Ενημέρωση

Παντου υπάρχουν ερείπια. Η πόλη των 400.000 κατοίκων θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Τα κτίρια, τα περισσότερα από αυτά είναι φτιαγμένα από ξύλο, έχουν καταρρεύσει σαν χάρτινοι πύργοι. Αρκετοί άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια ενώ άλλοι έχουν παγιδευτεί σε κτίρια που παραδόθηκαν στις φλόγες.

Μέχρι στιγμής όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Τζον Κι υπάρχουν 65 νεκροί ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

Ο δήμαρχος της πόλης κήρυξε το Κράιστσερτς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Μάλιστα είπε πως είναι σαν να βρίσκεσαι σε εμπόλεμη ζώνη.

Η πόλη της Κράιστσερτς είχε κτυπηθεί από τον Εγκέλαδο και μόλις πριν από πέντε μήνες, με δόνηση έντασης 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, αλλά τα έργα αποκατάστασης των ζημιών παρεμποδίστηκαν σημαντικά από μια σειρά μετασεισμικών δονήσεων.

Δεν υπάρχουν Έλληνες μέσα στα θύματα
Ο Έλληνας πρεσβευτής ανέφερε πως επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας της πόλης Κράιστσερτς, κ.Χαλουμή, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι, μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί Έλληνες μεταξύ των θυμάτων.
Με μερικούς ακόμα Έλληνες της περιοχης που συνομίλησα πριν λίγο,είπε,δεν εχουν υπόψιν καποιο ασχημο επεισόδιο ..
Ο Δ.Άννινος πρόσθεσε ότι η τηλεφωνική επικοινωνία στην περιοχή είναι προβληματική και πως «είναι πολύ νωρίς ακόμα για να ξέρουμε τον ακριβή αριθμό των νεκρών». Είπε ότι έχουν καταρρεύσει κτίρια, κάποια πάνω σε πούλμαν με επιβάτες και ότι «υπάρχουν εγκλωβισμένοι σε οχήματα και σε κτίρια». Στην περιοχή που επλήγη από τον σεισμό ζουν περίπου εκατό Έλληνες.

No comments:

Post a Comment

wibiya widget