Monday, February 14, 2011

Γιατι ξεσπάθωσε το ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ;

ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ H ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. H ΑΠΑΡΑΔΕΚΤH ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ. ΑΘΛΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΩΝ.

Το μήνυμα του Γιώργου Παπανδρέου για την απαράδεκτη συμπεριφορά των εκπροσώπων της Τρόικα

1. Ζητήσαμε τη βοήθειά των εταίρων μας γιατί πήραμε, εμείς, την απόφαση να μην αφήσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει. Αλλά κανείς δεν μπορεί να μας υποδείξει πώς θα κάνουμε τη δουλειά μας. Πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος. Ούτε μπορεί κάποιος να παρεμβαίνει με σχόλια στα εσωτερικά της χώρας.
2. Ο Γιώργος Παπανδρέου έθεσε την κόκκινη γραμμή. Στην ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιώργου Πεταλωτή, το Σάββατο, ειπώθηκε το εξής: «Έχουμε ανάγκη αλλά έχουμε και όρια. Και τα όρια της αξιοπρέπειάς μας δεν τα διαπραγματευόμαστε με κανέναν. Εντολές παίρνουμε μόνο από τον Ελληνικό λαό».
3. Το μήνυμα ελήφθη. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε αποφασισμένοι να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας γιατί, εμείς και κανένας άλλος, πήραμε την απόφαση να σώσουμε και να αλλάξουμε την Ελλάδα, σύμφωνα με το προεκλογικό μας πρόγραμμα που ενέκρινε ο Ελληνικός λαός.
-       Αλλά την κόκκινη γραμμή που θίγει την αξιοπρέπεια του λαού μας δεν θα την παραβιάσει ξανά κανένας.

Ο ενδεικτικός στόχος των 50 δισ. μέχρι το 2015 από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας

1. Εδώ και μήνες γίνεται για πρώτη φορά μία συστηματική προσπάθεια για την καταγραφή και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Η κυβέρνηση επανειλημμένως έχει τοποθετηθεί για την ανάγκη αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, με όρους διαφάνειας, ώστε αυτή να συνεισφέρει στην ανάπτυξη αλλά και στη μείωση του δημόσιου χρέους. Επ' αυτού έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις από τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα καθώς και λεπτομερής σχεδιασμός σε βάθος ετών.
2. Οι δυνατότητες αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας είναι μεγάλες. Αλλά θέλουν σχέδιο και μακρόπνοο προγραμματισμό. Η κυβέρνηση έβαλε στην επικαιροποίηση του Μνημονίου τον ποσοτικό, ενδεικτικό, στόχο των 50 δισ. μέχρι το 2015. Τα 50 δις μπήκαν στο πρόγραμμα ως στόχος που θα μπορούσε να συμβάλλει στην ακόμη ταχύτερη αποκλιμάκωση του χρέους. Μπήκαν για να υπογραμμίσουμε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο ότι, έχουμε τη βούληση να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικότερα το ζήτημα του χρέους, παράλληλα με την επιμήκυνση και ό,τι άλλο προκύψει στο πλαίσιο της συνολικής ευρωπαϊκής λύσης, που συζητείται για όλη την Ε.Ε. Και με κινήσεις που τώρα θα μας επιτρέψουν να μην πληγούν άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις.
3. Δεν συνδέονται τα 50 δισ. με την επίτευξη των στόχων του Μνημονίου για τη μείωση του ελλείμματος, ούτε μπήκαν για να καλύψουν μία έκτακτη αναγκαιότητα. Και άρα δεν συνιστούν προϋπόθεση για την εκταμίευση των δόσεων, όπως είναι π.χ. το πόσο περιορίζονται οι δαπάνες ή αυξάνονται τα έσοδα. Και τα μισά να πετύχουμε πάλι θα είναι τεράστιο το όφελος.
4. Είναι προφανές βέβαια, ότι η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει εκποίηση δημόσιας γης. Εξίσου προφανές είναι ότι για τη λήψη αυτών των αποφάσεων μόνη αρμόδια είναι η ελληνική κυβέρνηση. Αυτή θα πάρει τις αποφάσεις για το πώς και τι θα αξιοποιηθεί.

Γιατί ήταν απαράδεκτοι οι εκπρόσωποι της Τρόικα...

1. Πρώτον, δεν είναι δουλειά τους να κάνουν σχόλια που αφορούν στην εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα (π.χ. αντιδράσεις κοινωνικών ομάδων).
2. Δεύτερον, γιατί δεν είναι δουλειά τους να αναφερθούν στο στόχο της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας χωρίς να έχει τοποθετηθεί η κυβέρνηση και ακόμη περισσότερο να αρχίζουν να διατυπώνουν γνώμες για το πώς αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί. Το πως θα αξιοποιηθεί έστω και ένα εκατοστό, έστω και μια μετοχή δημόσιας περιουσίας, είναι αποκλειστικά απόφαση της κυρίαρχης κυβέρνησης - κανενός άλλου.
3. Επομένως, όλα όσα είπαν για το Ελληνικό, τα λιμάνια, τη ΔΕΗ και όλα τα υπόλοιπα, απλά δεν ισχύουν. Η κυβέρνηση θα αποφασίσει και πάντα μετά από δημόσια διαβούλευση, όπως κάνει πάντα.

Η άθλια υποκρισία του κόμματος των Βατοπεδινών...

1. Στις 7 Ιουλίου του 2010, σε συνέντευξή του στο Ζάππειο για το οικονομικό πρόγραμμα (το ποιο;) της Ν.Δ είχε πει, μεταξύ άλλων και τα εξής: «Υπολογίζεται ότι ένα σύνολο 50 δισεκατομμυρίων μπορεί να βρεθεί τα επόμενα δύο χρόνια από εμπορική αξιοποίηση μικρού μέρους της ακίνητης περιουσίας και την τολμηρή προώθηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος αποκρατικοποιήσεων».
-       Είναι στην ίδια συνέντευξη που ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε ότι μπορούσε να μηδενίσει το έλλειμμα της χώρας σε ένα χρόνο, άντε το πολύ 18 μήνες.
2. Σε αυτή τη συνέντευξη λοιπόν ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι μπορούν να βρεθούν 50 δισ. σε 2 χρόνια από εμπορική αξιοποίηση μικρού μέρους της ακίνητης περιουσίας.
-       Αυτοί λοιπόν που θα έβρισκαν 50 δισ. σε 2 χρόνια, τώρα, που η κυβέρνηση βάζει τον πολύ ρεαλιστικότερο στόχο των 50 δισ. μέχρι το 2015, χωρίς να έχει ληφθεί απολύτως καμία απόφαση ακόμη, διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους και ζητάνε παραιτήσεις!
-       Πόσο άθλιος υποκριτής πρέπει να είσαι; Αλλά τι περιμένει κανείς από την ηγεσία ενός κόμματος που εξέθρεψε τους Βατοπεδινούς; Τι να περιμένει κανείς από αυτούς που χρέωσαν την Ελλάδα 150 δισ. από το 2004 έως το 2009 (από την ίδρυση του ελληνικού κράτους μέχρι το 2004 είχαμε χρεωθεί 160 δισ.!!), σχεδόν χρεοκόπησαν τη χώρα, λιποτάχτησαν, μας φόρτωσαν την Τρόικα και τώρα σφυρίζουν αδιάφορα;

Και γενικά: σε όσους κραυγάζουν "Η Ελλάδα πωλείται", να είναι σίγουροι ότι αυτό δεν θα γίνει ποτέ με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου. Άλλοι ξεπούλησαν την Ελλάδα σε διεθνείς πατρόνες διαχρονικά. Ποτέ το Κίνημα μας. Ποτέ οι Παπανδρέου. Άλλοι μας οδήγησαν στην εξάρτηση και την τρόικα. Εμείς θα αξιοποιήσουμε τον ελληνικό πλούτο για ακόμη λιγότερο δημόσιο χρέος και για να αποκαταστήσουμε γρηγορότερα τα εισοδήματα των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων.


No comments:

Post a Comment

wibiya widget