Monday, February 7, 2011

ΠΩΣ ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ......


Καπνιστε σαν ...αράπης αν θέλετε να κόψετε το τσιγάρο..

Η χειρότερη ανακάλυψη του ανθρωπου ειναι το κάπνισμα...
Το λένε, το φωνάζουν γιατροί,επιστημονες κυβερνήσεις αλλα στην Ελλάδα συχνά βρίσκεις και το μπελά σου αν κατηγορήσεις τσιγάρο και καπνιστές...
Ειναι σαν τους κυνηγούς που αν τους πεις..."τί σας πειράζουν τα καυμένα τα ζωάκια(πουλάκια) και τα σκοτωνετε" σε κοιταζουν με τέτοια καχυποψία λες κι εισαι εξωγήινος φορτωμενος με θανατηφόρους ιούς για να ρωτήσουν .."μπάς κι εισαι οικολόγος...του λόγου σου ...;"

Δεν μπορω ακομα να το πιστέψω με τι σαρκασμό και "μίσος"  με κοίταζαν πριν λίγες μερες στα Τρίκαλα ,αλλα και στην Αθήνα,εστιάτορες και ιδιοκτητες Καφετεριών, όταν τους έλεγα αν υπάρχει καμμια αίθουσα για μη καπνιστες !!

Απο το" Μερακλή ",καφενειο στην Άνω Γλυφάδα ,σηκωθηκαμε και φύγαμε με τον Αλέξανδρο μια μερα επειδη ο ιδιοκτητης δεν ήθελε να ενοχλήσει καποιον καπνιστή και να του πει να παει έξω που ήταν χωρος για καπνιστες ,λέγοντας μας  "δεν μπορω να το κάνω και ..δεν θα κλεισω εγω το μαγαζί.."
Στην Ελλάδα πράγματα απλα για όλο τον κόσμο τα βλέπουν δύσκολα ενω άλλα που ο κοσμος τα βλεπει δύσκολα στην πατριδα μας τα θεωρουν απλά..

Στο" Ιντερνετ " Τρικάλων, του φίλου μου Αχιλλεα Πνευματικού,το κάπνισμα δεν σταμάτησε ποτέ..
Ο Αχιλλεας είναι κάθετος: Αν απαγορευσω εντελως το κάπνισμα πάμε για κλεισιμο...!!!

  Τελος παντων Ιδια άποψη έχει και ο φίλος μου ο Κουρομπλης απο  τα "Μεζεδοκαμωματα " και σχεδον όλοι στα περισσοτερα μέρη της Ελλάδας ..πιθανον επειδη θεωρουν αδιανόητο καφε ή τσιπουρο χωρις τσιγαρο!!!!Που να ξερουν πόσο πιο απολαυστικά ειναι χωρίς την ίσσα και τη νικοτίνη..

Περυσι στις Βρυξέλλες,ο Βασίλης Αρβανίτης ,ιδιοκτήτης της Ταβερνας "Ατλαντίδα" οταν ρωτησα πως τα κατάφερε και δεν καπνιζει κανένας στο μαγαζί του ήταν σαφής..
-Εδω ο νόμος δεν αστειεύεται..Εχει 3000 πρόστιμο στο μαγαζάτορα και διπλασιάζεται αν επαναληφθει..
Τις πρωτες μερες έρχονταν δικοι μας αλλα και άλλοι Ευρωβουλευτες και μας έλεγαν "τωρα που δεν εχει κόσμο...να καπνισουμε κανενα τσιγαράκι..';
-Μετα χαράς ,φίλοι μου,τους έλεγα,πάρτε τα κλειδιά του μαγαζιού ,εγω φευγω κιαν σας πιάσουν πληρωστε εσεις το αυτόφωρο..."
Δεν το ξαναζητησαν και τωρα χαιρονται και οι ίδιοι το καθαρό περιβάλλον και η δουλεια αυξανεται συνέχεια!!!
Αν και όλοι εχουν καταλάβει ότι "το κάπνισμα σκοτωνει" αφου το γραφουν και τα πακέτα καποιον στη Μελβουρνη εκεινο που τον πειραζε ήταν το σλογκαν στο πακέττο "το κάπνισμα προκαλει καρκίνο στα πνευμόνια" κιαν του τυχαινε κατι τετοιο,ζητουσε απο τον καπνοπωλη να του το αλλαξει!!!
Καιρος όμως να δικαιολογησουμε τον τίτλο,πως να σταματησετε το κάπνισμα..
Όταν ρωτησαν το Ντε Γκωλ,πως έκοψε το τσιγαρο,απάντησε Λακωνικά "απλά σταμάτησα να καπνίζω.."
Ετσι ειναι ..Αν δεν το κόψεις μια κι εξω,δεν γίνεται τίποτα..ΟΥΤΕ Καραμέλλες,ΟΥΤΕ τσιρότα, ούτε σαχλαμάρες!!!
Πρέπει το μυαλο να αποφασισει και να πατησει στο κάπνισμα DELETE!!!
Αλοιως θα παιδευεστε ..τζαμπα και βερεσέ!!!
Και πως μπορει να γίνει αυτό;
Η συνταγη μου ειναι απλή καπνιστε σαν ..αραπάδες(αν και νομιζω πως παρα πολλοι απ αυτους δεν καπνιζουν πια..)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
   DELETE
Παιδια της πίσσας και της νικοτίνης..
Παιδιά της βρωμας και της οδύνης..
Αν θέλετε να ειστε και σεις ...ΕΛΙΤ,
πατηστε στο κάπνισμα ..D.ELETE!!!!
D.P.
-------------------------------------------
Καπνιστε μέχρι να το μισήσετε πολυ..γιατι
ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΤΑΣ,....!!
Η απλη δηλαδη θεωρία της φυσης, του μίσους και της αγάπης...!!!
Ποτε δεν θα εγκαταλειψεις κάτι που το αγαπάς πολυ...(γυναικα,άνδρα,φίλο,ζωο,φαγητό κλπ.)αν δεν το μισήσεις ή δεν αναγκαστεις..
Προσωπικα το έχω κόψει πανω απο 10 φορες ,απο την τελευταια φορα που πανε πανω απο 10 χρόνια ..
Συνηθως το άρχιζα στην Ελλάδα  (που κάπνιζαν πολλοι )και το έκοβα στην Αυστραλία που η κοινωνική προπαγάνδα ειναι ούλτρα κατα του καπνίσματος..!!
Δεν θα ξεχασω ,λίγο πριν αποφασισω να δωσω τερμα στο κάπνισμα κάπνιζα παντου ,ακομα και στο αυτοκίνητο και όλοι οι αγγλοαυστραλοι  μου έκαναν νόημα με το δεικτη του χεριού τους ότι δεν ειναι καλο αυτο που κάνω και ευτυχως δεν καταλάβαιναν τα Ελληνικα μπενελικια που τους έσερνα γιατι θα είχαμε δύσκολες καταστάσεις !!!
ΠΟΤΕ το έκοβα; Απο το πέμπτο προς ΕΚΤΟ .(..ναι ναι ) πακέτο οταν ο κουμπαρος μου ο Μπαλαμπανίδης που τον αγαπω πολυ δεν μπορουσε να καθησει δίπλα μου και φώναζε "κόψτο κουμπάρε...Θα πεθάνεις..""!!!
Ναι το έκοβα όταν όλο το αιμα μου γίνονταν πίσσα και νικοτίνη και καταλάβαινα πως αν δεν το έκοβα... "μπαυ μπαυ Μήτσιο".
Και το έκοβα σε ιστορικες ημερομηνίες..Οταν εχασε το εργατικό τις εκλογές με το Μπόμπ Χωκ,παραμονες της έκδοσης της εφημερίδας "Νέοι Δρόμοι" που οργάνωσε ο μίστερ Δόλλης,και τελευται φορα 15 Αυγούστου .όταν η κόρη μου η Τζοάννα ερχονταν απο το Λονδίνο να με δει  και δεν ήθελα το παιδάκι μου καλή της ωρα ,που απο στιγμη σε στιγμη θα με κανει παππού,να παει απο ασφυξία!!!
Και όχι μόνο το ..εκοβα,άρχιζα συγχρόνως και αυστηρη δίαιτα για να χάσω 5-6 κιλά να μη λενε ότι ...οποιος δεν καπνίζει παχαίνει!!!
Ξερω ότι σας ταλαιπωρησα αλλα ελπιζω να καταλάβατε πως αν δεν το πάρετε απόφαση μόνος /η σας κανενας δεν μπορει να σας κάνει να κόψετε αυτον το.."λυκο ", που ενω πριν 30 χρόνια έλεγαν προκαλει 3000 αρρωστειες, κάπου διαβασα πριν λιγες μερες ότι οι αρρωστεις ξεπερνουν τις 20000!!!
Βοήθειά μας!!!
Δ.Β.Παπαγεωργίου

Αν θελετε να διαβάσετε το προηγουμενο άρθρο που ήταν η εισαγωγή  στο θεμα του καπνισματος ,κάνετε κλίκ εδω.
http://efhmeris.blogspot.com/2011/02/blog-post_8866.html

No comments:

Post a Comment

wibiya widget